Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε κοκτέιλ αντισωμάτων ως θεραπεία για τον Covid 19

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε κοκτέιλ αντισωμάτων ως θεραπεία για τον Covid 19
Η δοκιμή διαπίστωσε μείωση 81% στα επιβεβαιωμένα συμπτώματα COVID-19 σε άτομα που βρέθηκαν αρνητικά στην αρχή της μελέτης και που είχαν επαφή με άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό
Σχετικά Άρθρα

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων ως μέτρο για την πρόληψη της μόλυνσης σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων που εκτέθηκαν στον Covid 19.
Ο FDA ανακοίνωσε ότι έχει αναθεωρήσει την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) για το REGEN-COV, μια θεραπεία που αποτελείται από καζιριβιμάμπη και ιμεντεβιμάμπη, επεκτείνοντας τη χρήση της και για θεραπεία ασθενών που είναι θετικοί στον covid 19.
Ενώ το προϊόν παραμένει εξουσιοδοτημένο για τη θεραπεία επιβεβαιωμένων ασθενών με COVID-19 άνω των 12 ετών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, ο οργανισμός είπε ότι ο συνδυασμό2 φαρμάκων μπορεί τώρα να δοθεί σε ομάδες υψηλού κινδύνου ως μέτρο μετά την έκθεση για την πρόληψη της εξέλιξης της νόσου, δηλαδή το φάρμακο να δοθεί προληπτικά.

To φάρμακο Regen – Cov

Η θεραπεία αντισωμάτων επιτρέπεται μόνο για χρήση σε άτομα που έχουν εκτεθεί στον Covid 19 όχι ως προληπτικό μέτρο ανέφερε ο FDA.
Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι το REGEN-COV πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως μέσο προφύλαξης μετά την έκθεση από άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα ή των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι απίθανο να ανταποκριθεί επαρκώς στον ιό, όπως εκείνοι που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή που έχουν ανοσοκατεσταλμένους.
«Η προφύλαξη με REGEN-COV δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19», σημείωσε ο FDA, ενώ παρότρυνε τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο.
Ο FDA δήλωσε ότι τα προκαταρκτικά δεδομένα που οδήγησαν στην επέκταση της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για το REGEN-COV βασίστηκαν σε κλινική δοκιμή Φάσης 3 που στηρίχθηκαν σε δοκιμές με πραγματικά και εικονικά φάρμακα.
Η δοκιμή διαπίστωσε μείωση 81% στα επιβεβαιωμένα συμπτωματικά περιστατικά COVID-19 σε άτομα που βρέθηκαν αρνητικά στην αρχή της μελέτης και που είχαν επαφή με άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό.
Ο Δρ Myron Cohen, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill και ένας από τους ερευνητές της μελέτης των αντισωμάτων COVID-19, δήλωσε στο NBC ότι το κοκτέιλ φαρμάκων REGEN-COV δρα συντρίβοντας τη μόλυνση όσο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.
«Είναι ένας αγώνας μεταξύ της ικανότητάς σας να παράγετε ένα αντίσωμα για την προστασία των πνευμόνων σας και του υπόλοιπου σώματος σας», είπε ο Myron Cohen.
«Και αν είναι πιθανό να χάσετε την μάχη, είστε το άτομο για το οποίο είναι κατάλληλα αυτά τα φάρμακα αντισωμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης