Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: «Σήμα» αποκλιμάκωσης των αποδόσεων από τα ελληνικά ομόλογα

tags :
Ευρωζώνη: «Σήμα» αποκλιμάκωσης των αποδόσεων από τα ελληνικά ομόλογα

Οι τιμές των ελληνικών τίτλων συνεχίζουν το ράλι των τελευταίων ημερών - Στο 0,55% το ελληνικό δεκαετές με το spread να διαμορφώνεται στις 108 μονάδες βάσης

Παρά την ελαφρά ανοδική τάση που καταγράφηκε στην αρχή της διαμπραγμάτευσης, οι αποδόσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης έκλεισαν κοντά στα πρόσφατα χαμηλά τους, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το κόστος δανεισμού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς και τα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
Σήμα... αποκλιμάκωσης έδωσαν από την αρχή οι ελληνικές αποδόσεις, με τις τιμές τους να συνεχίζουν το ράλι των τελευταίων ημερών.
Το κόστος δανεισμού στην ελληνική 10ετία υποχώρησε περαιτέρω στο 0,55% με το spread στις 108 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση του πενταετούς περιορίστηκε ακόμη περισσότερο στο -0,22%.
Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε μόλις στα 36 εκατ.ευρώ.

ΗΠΑ

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επέστρεψε προς στιγμή ξανά στο 1,20%, παρασύροντας σε μικρή άνοδο και τις γερμανικές αποδόσεις στη 10ετία, που αρχικά διαμορφώθηκαν στο -0,47%, για να επιστρέψουν εν συνεχεία σε πτώση και μετά να σταθεροποηθούν στο -0,48%.
Κάτω από το μηδέν υποχώρησε και η απόδοση στη γερμανική 30ετία.

Περιφέρεια

Κοντά στα πρόσφατα χαμηλά του Φεβρουαρίου κινήθηκαν επίσης οι αποδόσεις στην ιταλική, γαλλική και ισπανική 10ετία για να παραμείνουν στάσιμες εν συνεχεία έως το τέλος της συνεδρίασης.
Η ΕΚΤ αγόρασε τον Ιούλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης PEPP, κρατικά και εταιρικά ομόλογα καθώς και άλλα χρεόγραφα αξίας 88 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε.
Το αντίστοιχο ποσό για τον Ιούνιο έφτασε τα 80 δισ. ευρώ, κάτι που ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 10% μέσα σε ένα μήνα,  κίνηση που δθατηρεί σε χαμηλό επίπεδο τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων του ευρώ.

Στοιχεία από ΗΠΑ

Με τα νέα στατιστικά στην Ευρωζώνη να είναι ελάχιστα αυτή την εβδομάδα, τα βλέμματα των επενδυτών είναι φυσικό να είναι στραμμένα στα στοιχεία που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ, όπως οι νέες παραγγελίες για αμερικανικά διαρκή αγαθά που αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου τον Ιούνιο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αναλυτής της ΙΝG, λαμβάνοντας υπόψη την απουσία ειδήσεων στην Ευρωζώνη, τα ομόλογα του ευρώ είναι περισσότερο εξαρτημένα από όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ.
Από πλευράς προσφοράς, η Αυστρία άντλησε 1,3 δισ.ευρώ από την έκδοση ομολόγων με λήξη το 2025 και το 2031.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης