Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Η ανησυχία είναι τι θα γίνει όταν ο ιός συναντήσει τους ανεμβολίαστους 50αρηδες

Εξαδάκτυλος: Η ανησυχία είναι τι θα γίνει όταν ο ιός συναντήσει τους ανεμβολίαστους 50αρηδες
Κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι η βασική ανησυχία των ειδικών είναι τι θα γίνει όταν ο ιός συναντήσει τους ανθρώπους 50 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τι θα συμβεί όταν θα πάψουν να νοσούν νεαροί πληθυσμοί, οι οποίοι δίνουν μικρή επιβάρυνση και σε νοσηλείες και σε εντατικές και σε απώλειες, και συναντηθεί ο ιός με τους άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι.
Διότι είναι ένας πληθυσμός περίπου 400.000 άτομα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος υποστήριξε πως ο ιός βρίσκεται παντού.

Προειδοποίηση

Όπως είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, το πρόβλημα θα φανεί από τον Σεπτέμβριο, όταν όλοι θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους και θα γυρίσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, θα μπουν σε μέσα μεταφοράς, θα πάνε σε μέρη διασκέδασης.
«Τότε ο ιός θα συναντήσει τους άνω των 50 και θα έχουμε μεγαλύτερη επίπτωση και απώλειες» ανέφερε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος σημείωσε πως «ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και περισσεύουν».
«Το ίδιο ισχύει και για τις νοσηλείες.
Και για αυτό μας ακούτε να είμαστε κουραστικοί, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πράγμα.
Με δύο τρόπους μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη διασπορά είτε με αυστηρά περιοριστικά μέσα σε όλη την κοινωνία τα οποία δεν θα αποδώσουν άμεσα είτε με τον εμβολιασμό που είναι πιο απλός, πιο ανώδυνος και πιο οικονομικός.
Επιδιωκώμενο είναι να εμβολιαστεί το 100% των ατόμων άνω των 50 διότι είναι αυτοί που δίνουν τις βαριές νοσηλείες» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος.
Ερωτηθείς για το αν κάποιος αποφασίσει να μην εμβολιαστεί και να κάνει 3-4 τεστ την εβδομάδα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο, δεν προστατεύει, στην καλύτερη περίπτωση διαγιγνώσκει έγκαιρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης