Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Κατά 50% πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Delta – Θα έρθει και η τρίτη δόση εμβολίου

Εξαδάκτυλος: Κατά 50% πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Delta – Θα έρθει και η τρίτη δόση εμβολίου
Τα παιδιά νοσούν λιγότερο περισσότερο χωρίς όμως να νοσούν επικίνδυνα από αυτή τη μετάλλαξη είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η παράλλαξη Δέλτα είναι κατά 50% πιο μεταδοτική σε σχέση με τις άλλες παραλλάξεις της covid διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Εξαδάκτυλος είπε ότι τα παιδιά νοσούν περισσότερο με αυτήν την παράλλαξη, αλλά με ήπια συμπτώματα ενώ εκτίμησε ότι θα έρθει και στην Ελλάδα η χορήγηση τρίτης δόσης.
«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες μορφές του ιού που συναντήσαμε.
Συναντήσαμε τρεις μορφές, την αρχική που ήταν τέσσερις φορές μεταδοτικότερη από τον ιό της γρίπης, τη βρετανική που ήταν 50% μεταδοτικότερη από την πρώτη μορφή του ιού και τώρα αυτή που είναι ένα 50% μεταδοτικότερη από την βρετανική.
Το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι εμείς αν και έχουμε μια ευρεία διασπορά του ιού στην κοινωνία έχουμε μικρές επιπτώσεις διότι ως κοινωνία είμαστε εμβολιασμένοι» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος αναφορικά με τη νόσηση των παιδιών, είναι ότι «τα παιδιά νοσούν λίγο περισσότερο χωρίς όμως να νοσούν επικίνδυνα από αυτή τη μετάλλαξη».
Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι «και σε εμάς θα δοθεί κάποια στιγμή η τρίτη δόση» αν και είπε πως παραμένει ερωτηματικό το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό.
Αναφορικά με το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρίσκονται στις ΜΕΘ, ο κ.Εξαδάκτυλος είπε ότι «ίσως λιγότερο από το 1% εμβολιασμένοι να βρίσκονται στην εντατική αυτή τη χρονική στιγμή».
«Αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι το εμβόλιο προστατεύει από την βαριά νόσο και το θάνατο.
Να μην ξεχνάμε ότι κανένα εμβόλιο δεν έχει 100% κάλυψη» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τους πολίτες άνω των 50 ετών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης