Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Σκρέκας: Δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος
Το βράδυ της Δευτέρας 2/8 εκτιμάται πως η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος θα ξεπεράσει τις 10.000 μεγαβατόρες
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως τις βραδινές ώρες.
Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως οι θερμοκρασίες ρεκόρ οδηγούν σε επίπεδα ρεκόρ και τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και σημείωσε ότι το βράδυ της Δευτέρας 2/8 εκτιμάται πως η ζήτηση θα ξεπεράσει τις 10.000 μεγαβατόρες ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν 20% και 35% χαμηλότερη.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό σύστημα είναι θωρακισμένο, οι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ που είναι απαραίτητες για να παρέχουν ενέργεια είναι διαθέσιμες, ενώ σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί το όποιο θέμα προκύψει βρίσκονται ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΔΔΗΕ με όλο τους το προσωπικό.
Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει κίνδυνος για μπλακ άουτ, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να διασφαλιστεί ότι η ενέργεια που χρειάζεται υπάρχει διαθέσιμη και από την παραγωγή των εργοστασίων, αλλά και με εισαγωγές όπου χρειάζεται.

Έκκληση στους πολίτες

Ο κ. Σκρέκας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως τις βραδινές ώρες από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα, κλείνοντας τα περιττά φώτα, αλλά και ρυθμίζοντας τα κλιματιστικά σε σταθερή θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης