Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Θα συνεχιστεί αμείωτη η πίεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Θα συνεχιστεί αμείωτη η πίεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων
Η Κίνα ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες μία πιο έντονη καταστολή της διαπραγμάτευσης και «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων από το 2017
Σχετικά Άρθρα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) δεσμεύτηκε να διατηρήσει την ισχυρή ρυθμιστική πίεση στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων να εντείνει την κατασταλτική της πολιτική.
Επίσης η PBOC θα συνεχίσει την εποπτεία στις εταιρείες χρηματοπιστωτικών πλατφορμών, προκειμένου να εναρμονίζονται με το κανονιστικό πλαίσιο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της PBOC συναντήθηκαν, ώστε να συζητήσουν τις προτεραιότητες για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πολιτική καταστολής

Η Κίνα ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες μία πιο έντονη καταστολή της διαπραγμάτευσης και «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων από το 2017 μετά την άνοδο του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων που ενίσχυσαν τις ανησυχίες των αρχών σχετικά με τους κινδύνους απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και υπερβολικής χρήσης ενέργειας, αναφέρει το Bloomberg.
Επίσης, επέβαλε μια σειρά ρυθμιστικών ενεργειών που στοχεύουν τη μονοπωλιακή συμπεριφορά σε διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών όπως η Ant Group τον τελευταίο χρόνο.
Η κεντρική τράπεζα θα ενεργήσει για την πρόληψη μεγάλων χρηματοοικονομικών κινδύνων και θα πιέσει να μειώσει τον αριθμό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων υψηλού κινδύνου σε βασικές επαρχίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Θα επιταχύνει επίσης το έργο της για τη δημιουργία ενός νόμου για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης