Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο: Όποιος στην Αυστραλία γράφει κατά των lockdowns στο internet… θα τιμωρείται με πρόστιμο 11.000 δολ.

Απίστευτο: Όποιος στην Αυστραλία γράφει κατά των lockdowns στο internet… θα τιμωρείται με πρόστιμο 11.000 δολ.
Ο επικεφαλής υγειονομικός διευθυντής της Νέας Νότιας Ουαλίας έφτασε στο σημείο να λέει στους Αυστραλούς ότι δεν πρέπει να «συνομιλούν μεταξύ τους», ακόμη και αν φορούν μάσκες, προκειμένου να μειωθεί η μετάδοση του Covid 19 
Σχετικά Άρθρα

Στην Αυστραλία η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.
Είναι μια από τις ελάχιστες χώρες που συνεχίζει να διατηρεί lockdowns για τον covid 19 και μάλιστα πρόσφατα επέβαλλε και άλλα περιοριστικά μέτρα.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχοντας αποτύχει πλήρως στην διαχείριση έχει προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας με τις διαμαρτυρίες να αρχίζουν να αυξάνονται.
Μάλιστα έβγαλε και τον στρατό για να συνδράμει το έργο της αστυνομίας καθώς οι πολίτες έχουν αγανακτήσει, δεν βλέπουν φως στο τούνελ.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έσπευσε να αναφέρει ότι όταν εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση… και πότε θα έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού… ορισμένοι υπολογίζουν τέλος 2021…

Η ανικανότητα φέρνει εξωφρενικά μέτρα

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας και αντί να αλλάξει στρατηγική σκληραίνει την στάση της υιοθετώντας πραγματικά απίστευτα μέτρα.
Οι Αυστραλοί που απλώς δημοσιεύουν πληροφορίες κατά των lockdowns στο Διαδίκτυο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 11.000 δολάρια σύμφωνα με ένα νέο δρακόντειο νόμο.
Να τονιστεί ότι οι ηγέτες στην Ευρώπη έχουν αναφέρει ότι τα lockdowns είναι έσχατη και απαράδεκτη λύση και δεν θα πρέπει να επαναληφθούν.
Όσοι θα τα έλεγαν αυτά στην Αυστραλία θα τους επιβαλλόταν πρόστιμο 11.000 δολάρια.
Σύμφωνα με πρόταση, η οποία προωθείται από την αντιπολίτευση στη Νέα Νότια Ουαλία, οι διοργανωτές διαδηλώσεων θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους 20.000 δολαρίων ενώ όσοι θα παρευρεθούν θα πληρώσουν πρόστιμο 5.500 δολαρίων.
Ωστόσο, ο νόμος θα τιμωρήσει και άτομα που μοιράζονται πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παράνομες συγκεντρώσεις και παρακινούν άλλους να παραβρίσκονται παράνομα επιβάλλοντάς τους πρόστιμο 11.000 δολαρίων.
Τα επαχθή πρόστιμα αποσκοπούν στο να εξουδετερώσουν ένα κίνημα διαμαρτυρίας που έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Νέα Νότια Ουαλία επιβάλλοντας ένα ακόμη απαράδεκτο lockdwons στους πολίτες του, με την συνδρομή και του στρατού.
Πολιτικός παράγοντας στην Αυστραλία, δήλωσε ότι απαιτούνται τεράστια πρόστιμα για να «σταματήσουν οι ηλίθιοι να διαδίδουν παραπληροφόρηση και ψέματα μαζί με την παραλλαγή Delta».
Ο αστυνομικός επίτροπος Mick Fuller προειδοποίησε για «διαδικτυακή φλυαρία» χρησιμοποιώντας ρητορική ωσάν οι πολίτες που σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν να θεωρούνται τρομοκράτες.
Τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας, τα οποία είναι πλέον υποχρεωτικά ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, αυξάνονται επίσης στα 500 δολάρια.

Ο υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης καυχιόταν για το πόσες τηλεφωνικές κλήσεις - συνολικά πάνω από 15.000 - είχαν υπάρξει από άτομα που κατέδωσαν άλλους για συμμετοχή σε «παράνομες» διαδηλώσεις.
Οι πολίτες της Αυστραλίας έχουν τεθεί υπό έναν από τους πιο αυταρχικούς αποκλεισμούς από οποιαδήποτε αναπτυγμένη χώρα.
Μια έγκυος γυναίκα συνελήφθη στο σπίτι της επειδή σχεδίαζε μια διαμαρτυρία κατά του lockdown στο Facebook, ενώ το κράτος έδωσε επίσης την εξουσία στην αστυνομία να πάρει τα παιδιά από τους γονείς τους που εμπλέκονται σε διαμαρτυρίες, ενώ μπορεί να μπει και στα σπίτια χωρίς ένταλμα σύμφωνα με τους κανόνες Covid 19.
Ο επικεφαλής υγειονομικός διευθυντής της Νέας Νότιας Ουαλίας έφτασε στο σημείο να λέει στους Αυστραλούς ότι δεν πρέπει να «συνομιλούν μεταξύ τους», ακόμη και αν φορούν μάσκες, προκειμένου να μειωθεί η μετάδοση του COVID.
Επίσης Αυστραλός βουλευτής υποστήριξε πρόσφατα ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι «θα πρέπει να ελέγχονται και να περιορίζονται» από τις αστυνομικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης