Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – SEC: Φρένο στις IPO κινεζικών εταιρειών – Θα αξιολογείται τυχόν ανάμειξη της κινεζικής κυβέρνησης

tags :
ΗΠΑ – SEC: Φρένο στις IPO κινεζικών εταιρειών – Θα αξιολογείται τυχόν ανάμειξη της κινεζικής κυβέρνησης
Οι κινεζικές εταιρείες έχουν αντλήσει το ποσό-ρεκόρ των 12,8 δισ. δολαρίων το 2021
Σχετικά Άρθρα

Σταμάτησε να επεξεργάζεται αιτήματα για αρχικές δημόσιες εγγραφές στο αμερικανικό Χρηματιστήριο ή την πώληση άλλων τίτλων από κινεζικές εταιρείες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021,
Στόχος της SEC είναι να διαμορφώσει νέες κατευθυντήριες γραμμές προς τους επενδυτές ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους που απορρέουν από τους περιοριστικούς κανονισμούς που επιβάλλει το Πεκίνο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Κινεζικές ρυθμιστικές αρχές

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν αντλήσει το ποσό-ρεκόρ των 12,8 δισ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, ωστόσο η ροή των συμφωνιών ανακόπηκε αυτόν τον μήνα, αφού οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν στην εταιρεία Didi να εγγράφει νέους χρήστες, λίγες ημέρες μετά την IPO της στις ΗΠΑ.
Οι ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου έχουν προχωρήσει στην υιοθέτηση περιοριστικών κανονισμών για τεχνολογικούς κολοσσούς καθώς και εταιρείες στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Γνωστοποίηση στοιχείων

Η επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Allison Lee δήλωσε την Τρίτη 27 Ιουλίου ότι οι κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια πρέπει να γνωστοποιούν στους επενδυτές τους κινδύνους ανάμειξης της κινεζικής κυβέρνησης στις επιχειρήσεις τους στο πλαίσιο της τακτικής υποβολής των εκθέσεών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης