Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Monte dei Paschi

UniCredit: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Monte dei Paschi
Οι Ιταλοί πολιτικοί ενθαρρύνουν την εξαγορά της ΜPS, στο πλαίσιο του κύματος συγκέντρωσης των ιταλικών τραπεζών
Σχετικά Άρθρα

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά τμημάτων της Monte dei Pashi di Siena, της παλαιότερης τράπεζας του κόσμου η οποία διασώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση το 2016, εισήλθε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Unicredit, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Εάν υλοποιηθεί η συμφωνία, θα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συμφωνία υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Unicredit Andrea Orcel.
Άλλωστε και οι Ιταλοί πολιτικοί ενθαρρύνουν την εξαγορά της ΜPS, στο πλαίσιο του κύματος συγκέντρωσης των ιταλικών τραπεζών.

Σε πρώιμο στάδιο οι διαπραγματεύσεις - Οι όροι της Unicredit 

Νωρίτερα τον Ιούλιο, η προοπτική συμφωνίας φαινόταν να απομακρύνεται καθώς ο Orcel έθεσε μια σειρά όρων για την εξαγορά της Monte dei Paschi, οι οποίοι απορρίφθηκαν από το πολιτικό προσωπικό.
Έκτοτε οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο για μια πιθανή συμφωνία.
Οι όροι δεν έχουν συμφωνηθεί, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.
Ο Orcel δήλωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα σχεδιαστεί για να ενισχύσει ουσιαστικά την ανταγωνιστική θέση της Unicredit στην Ιταλία και ναεπιτρέψει τη δημιουργία ουσιαστικών συνεργειών.
Και πρόσθεσε: "Η δυνητική συναλλαγή αναμένεται να ενισχύσει την απτή λογιστική αξία ανά μετοχή (tanginle book value), καθώς και να αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή στον όμιλο.
Ο CEO υπογράμμισε ότι για να προχωρήσει η συμφωνία, δεν θα πρέπει να επηρεάσει αρνητικά τον δείκτη κοινών ιδίων κεφαλαίων Tier 1 της UniCredit.
Μεταξύ των άλλων προϋποθέσεων που περιέγραψε, είναι η UniCredit να προστατεύεται από παλιές δικαστικές διαφορές γύρω από τη διάσωση του MPS και επίσης να προστατεύεται από ορισμένους πιστωτικούς κινδύνους.
Η UniCredit θα αφιερώσει τις επόμενες εβδομάδες στη συμφωνία και θα αποφασίσει ποια τμήματα της Monte dei Paschi θα ήθελε να εξαγοράσει.
Σημειώνεται ότι οι ξένοι μέτοχοι της τράπεζας έχουν αντιταχθεί στην εξαγορά της MPS, με τον Orcel να δηλώνει ότι δεν έχει συζητήσει το θέμα μαζί τους, ωστόσο ευελπιστεί ότι θα στηρίξουν την εξαγορά, μόλις συμφωνηθούν οι όροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης