Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις 880 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις 880 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Την απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό σημειώνουν οι αναλυτές, αλλά εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και να υπήρχαν θετικές επιχειρηματικές ειδήσεις θα χάνονταν. Η συσσώρευση είναι το πιθανότερο σενάριο με το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να βάζει πλάτη και να προσπαθεί να στηρίξει την αγορά.

Έχουμε συμπληρώσει 7 ανοδικές συνεδριάσεις και η αγορά έχει ανακάμψει από τα πρόσφατα χαμηλά της. Οι τζίροι δεν πείθουν, αλλά είναι αναμενόμενοι, τέτοια περίοδο. Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών είναι ανοδικό. Το άνοιγμα της Coca Cola στο +1,78% με 50 τεμάχια, είναι αυτό που μας δίνει μικρή άνοδο στο γενικό δείκτη στο ξεκίνημα. Από την άλλη πιέζεται κάπως ο ΟΠΑΠ και μας κρατάει χαμηλότερα. Καλός ο τζίρος λόγω κάποιων μεγάλων εντολών που μπήκαν στην προσυνεδρίαση. Στις 879 μονάδες το ΧΑ.

ΤΙΤΑΝ: Δημοσίευσε αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και ήταν κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας. Ο όμιλος δημοσίευσε 58 εκατ. ευρώ κέρδη στο εξάμηνο εκ των οποίων 42,7 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο. Θυμίζουμε πως έχει γίνει και ακύρωση του 5% των ιδίων μετοχών, επομένως τα κέρδη αναφέρονται σε μικρότερο αριθμό μετοχών. Οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης είναι θετικές σημειώνει η εταιρεία. Ήπια ανοδικά κινείται η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΟΤΕ: Μάλλον θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση στη διανομή του έκτακτου μερίσματος, λόγω της πώλησης δραστηριότητας στη Ρουμανία, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού. Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη εντολή αγοράς 300 χιλ. τεμαχίων στα 1,40 ευρώ ή στο +3,09% στην Πειραιώς στην προσυνεδρίαση. Από την άλλη η Alpha Bank είχε σημαντική εντολή πώλησης και άνοιξε χαμηλότερα. Αυτές οι δύο μετοχές έχουν κάνει μεγάλο μέρος του τζίρου στο ξεκίνημα.

AEGEAN: Και σήμερα μεγάλος ο όγκος στο άνοιγμα. Πάνω από 45 χιλ. τεμάχια έγιναν και η μετοχή υποχωρεί 1,7% και στα 5,10 ευρώ.

ENTERSOFT: Δυνατό το growth σε όλες τις γραμμές. Στο πρώτο εξάμηνο έβγαλε σχεδόν όλα τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2021. Στοχεύει σε εξαγορές η εταιρεία. Νομίζουμε πως η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει και μέσω εξαγορών, προκειμένου να δικαιολογηθεί και η αποτίμηση, γιατί με την υπόθεση πως θα έχει μία υψηλή κερδοφορία και στο δεύτερο εξάμηνο, το p/e μας φαίνεται γεμάτο για την τρέχουσα χρήση. Μια ανάσα από τα 4 ευρώ η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης για το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου. Με σημαντικές απώλειες άνω του 6% το δικαίωμα παρασύρει και τη μετοχή στο -2,58% και στα 1,2460 ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Στα 4,12 ευρώ η μετοχή και κοντά στα υψηλά της. Στο εικονικό χαρτοφυλάκιο της στήλης με επιλογή για φέτος στα 3,48 ευρώ. Η απόδοση μας ικανοποιεί και θα μπορούσαμε να την αφαιρέσουμε από τις επιλογές μας. Ωστόσο, επιλέγουμε να μείνουμε μέχρι να δούμε τις τάσεις που διαμορφώνονται ξανά στον όμιλο μετά το άνοιγμα των καταστημάτων και να δούμε και τις διαδικτυακές πωλήσεις. Επίσης θέλουμε να δούμε αν τεχνικά αυτή η συσσώρευση στα ψηλά μπορεί να φέρει διάσπαση.

AS COMPANY: Η διολίσθηση της μετοχής συνεχίζεται, αφού υψηλότερα είχαν φανεί μεγάλοι πωλητές. Στα 2,16 ευρώ στο άνοιγμα με μικρό όγκο.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Μας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον η μετοχή, καθώς οι μεγάλοι όγκοι συνεχίζονται. Μέσα σε 10 λεπτά έκανε 14 χιλ. τεμάχια, που άλλες εποχές ήθελε μέρες για να κάνει τέτοιο όγκο.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Μετά τον χθεσινό τεράστιο όγκο περιμένουμε να δούμε σήμερα πως θα κινηθεί η μετοχή. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα με μικρό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης