Football Talk

Premier League: Πλαφόν με 10 κεφαλιές την εβδομάδα!

Premier League: Πλαφόν με 10 κεφαλιές την εβδομάδα!

Μάξιμουμ 10 επαφές με το κεφάλι θα κάνει κάθε ποδοσφαιριστής με τη μπάλα στις προπονήσεις κάθε εβδομάδα, τόσο στην Premier League, όσο και στην Football League, έπειτα από τις έρευνες για τα προβλήματα που προκαλούνται στα εγκεφαλικά κύτταρα!

Για πρώτη φορά στα χρονικά το αγγλικό ποδόσφαιρο βάζει περιορισμούς στους επαγγελματίες σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και θεσπίζεται ένας τέτοιος κανονισμός.

Με το θέμα των προβλημάτων που προκαλούνται σταδιακά στα εγκεφαλικά κύτταρα από τις κεφαλιές αλλά και τα περιστατικά άνοιας που παρουσιάζονται σε παλαίμαχους παίκτες σε προχωρημένο ηλικιακά στάδιο της ζωής τους, πάρθηκε μια απόφαση που θα προσπαθήσει έστω και σε έναν μικρό βαθμό να βοηθήσει.

Συγκεκριμένα, έρευνες, μελέτες και εκθέσεις λήφθηκαν υπόψιν από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα και αναμένεται να μπει πλαφόν στις 10 κεφαλιές για τον κάθε ποδοσφαιριστή στις προπονήσεις των ομάδων, κάθε εβδομάδα. Kάθε ομάδα των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών καθίσταται υπεύθυνη, ώστε κάθε παίκτης να μην ξεπερνάει το όριο των κεφαλιών.

Ανάλογη μείωση θα υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στα τμήματα υποδομής, ενώ οι κεφαλιές στις προπονήσεις απαγορεύονται εξ’ ολοκλήρου σε Αγγλία, Σκωτία και Βόρειο Ιρλανδία σε παιδιά κάτω των 11 ετών!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης