Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Η σφοδρότητα του κύματος θα εξαρτηθεί από τους ανεμβολίαστους

Μαγιορκίνης: Η σφοδρότητα του κύματος θα εξαρτηθεί από τους ανεμβολίαστους
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε πως δεν είναι γνωστό ακόμα ποιες θα είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες για ένα παιδί, που θα νοσήσει με κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα

Κομβικός θα είναι ο ρόλος των ανεμβολίαστων στην εξέλιξη του τέταρτου κύματος κορωνοϊού.
«Η πίεση στο σύστημα Υγείας αμφιταλαντεύεται», σε αυτή την φάση λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού, δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Όπως υποστήριξε, το επίπεδο εμβολιασμού κρατά κάπως την αύξηση στην πίεση στο σύστημα Υγείας.
Ωστόσο, τόνισε ότι η σφοδρότητα του κύματος θα εξαρτηθεί από το πως θα περάσει ο ιός στους ανεμβολίαστους.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι για τους εμβολιασμένους 70χρονους αν κολλήσουν κορωνοϊό από τους 100 οι δυο θα χρειαστούν ΜΕΘ. Ωστόσο, έχουν και μεγάλη πιθανότητα να βγουν από την ΜΕΘ.

Ο εμβολιασμός των παιδιών

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο για τα παιδιά και να μην τους το προσφέρουμε», ξεκαθαρίζοντας πως και στις μικρές ηλικίες είναι υπαρκτή η πιθανότητα νόσησης.
Τόνισε ακόμα πως δεν είναι γνωστό ακόμα ποιες θα είναι οι συνέπειες μακροχρόνια για ένα παιδί αν νοσήσει.
Αναφερόμενος στους γονείς και για το αν θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «ο γονιός πρέπει να είναι ενημερωμένος και πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεσή του κάτι που ισχύει για όλα τα εμβόλια».

Η τρίτη δόση

Τέλος, για το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι οι ενισχυτικές δόσεις σε ευπαθείς ομάδες είναι μια γενική πρακτική. «Αυτό θα το εξετάσουμε από τον Φθινόπωρο», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης