Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση -0,03%, στα 74,48 δολ., για το brent - Απώλειες -0.4%, στα 71,65 δολ., για το WTI υπό το φόβο νέου πλήγματος στη ζήτηση

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση -0,03%, στα 74,48 δολ., για το brent  - Απώλειες -0.4%, στα 71,65 δολ., για το WTI υπό το φόβο νέου πλήγματος στη ζήτηση
Η επέλαση της παραλλαγής Delta προκαλεί φόβο για αναζωπύρωση της πανδημίας και νέα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα

Σε αρνητικό πρόσημο βρέθηκαν στις συναλλαγές της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021 οι τιμές του πετρελαίου καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Delta του κορωνοϊού συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό στους επενδυτές λόγω των κινδύνων που ενέχει για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες, όπως σχολιάζει το Market Watch.
Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να αναθεωρήσεις τις συστάσεις του τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος για τη χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους καθώς σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ παρατηρείται νέα έξαρση των κρουσμάτων λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Delta.
Tο συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 26 σεντς ή 0,4% και έκλεισε στα 71,65 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 21 Ιουλίoυ 2021, σημειώνεται στο σχόλιο.
Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το Brent είχε πτώση κατά 2 σεντς ή 0,03%, στα 74,48 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας την πρώτη του απώλεια σε έξι συνεδριάσεις.
Στο συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent είχε απώλεια 18 σεντς, ή 0,2%, στα 73,52 δολ. το βαρέλι.

Η προσφορά

Τα συμβόλαια του πετρελαίου κατέγραψαν απότομη πτώση στις 19 Ιουλίου 2021 μετά τη συμφωνία του OPEC+ για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως κάθε μήνα ξεκινώντας τον Αύγουστο, έως ότου απομειωθεί κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια η υπάρχουσα δυνατότητα παραγωγής.
Αυτή η πτώση, ωστόσο, φαίνεται να μην έχει καμία σχέση με την απόφαση του OPEC+, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Εμβολιασμοί και νέα κρουσματα

Αντίθετα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ανησυχίες ότι η εξάπλωση των νέων κρουσμάτων COVID που προκαλούνται από την παραλλαγή Delta θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανανέωση των υγειονομικών μέτρων που θα έθεταν σε κίνδυνο τις προοπτικές για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και την αυξανόμενη ζήτηση αργού πετρελαίου.
Τώρα, «οι ελπίδες επικεντρώνονται στην επιτυχία των προωθούμενων προγραμμάτων εμβολιασμού και στο γεγονός ότι νέες μολύνσεις - όπως μπορεί να παρατηρηθεί στην Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο - ενδέχεται να φτάσουν σύντομα στο αποκορύφωμά τους και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Carsten Fritsch, αναλυτής στην Commerzbank, σε σημείωμά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης