Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος για 6ο μήνα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης – Σε υψηλό 16 μηνών τον Ιούλιο, παρά τις ανησυχίες για την πανδημία

tags :
ΗΠΑ: Άνοδος για 6ο μήνα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης – Σε υψηλό 16 μηνών τον Ιούλιο, παρά τις ανησυχίες για την πανδημία
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board σκαρφάλωσε στις 129,1 μονάδες, έναντι πρόβλεψης για 125 μονάδες

Ενισχύθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο η εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών, παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Delta του κορωνοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 27 Ιουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg 27 Ιουλίου 2021.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board σκαρφάλωσε σε υψηλό 16 μηνών στις 129,1 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 128,9 μονάδων τον Ιούνιο.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 125 μονάδες.

chart: Consumers are growing more upbeat about business and labor conditions
Αισιοδοξία

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης πλησιάζει τα προ-πανδημικά επίπεδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι καταναλωτές καθίστανται περισσότερο αισιόδοξοι καθώς συνεχίζεται η οικονομική ανάκαμψη.
Ωστόσο, οι ανησυχίες για την αύξηση των τιμών καταναλωτή και την παραλλαγή delta έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την καταναλωτική συμπεριφορά τους επόμενους μήνες.

Οικονομικές προσδοκίες

Ο δείκτης του Conference Βoard όσον αφορά το κλίμα όσον αφορά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, αυξήθηκε στις 160,3, στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή της πανδημίας.
Η άποψη των καταναλωτών για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες βελτιώθηκε επίσης ελαφρώς.
Ο δείκτης όσον αφορά τις οικονομικές προσδοκίες ελάχιστα διαφοροποιήθηκε.
«Η αντίληψη των καταναλωτών για τις σημερινές συνθήκες διατηρήθηκε σταθερή, υποδηλώνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο ξεκίνησε από μια ισχυρή βάση», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Lynn Franco, ανώτερος διευθυντής οικονομικών δεικτών στο Διοικητικό Συμβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης