Τελευταία Νέα
Διεθνή

H μετάλλαξη Delta του κορωνοϊού θα φέρει σαρωτικά lockdown - Οδυνηρό για την παγκόσμια οικονομία το β' 6μηνο του 2021

H μετάλλαξη Delta του κορωνοϊού θα φέρει σαρωτικά lockdown - Οδυνηρό για την παγκόσμια οικονομία το β' 6μηνο του 2021
Καθώς η μετάλλαξη Delta συνεχίζει να εξαπλώνεται, το νέο κύμα περιορισμών θα ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε μια άλλη σημαντική κάμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021
Μπορεί μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πολλές άνθρωποι να πίστευαν ότι οι προσπάθειες της ανθρωπότητας να καταπολεμήσουν τον Covid 19 να ήταν επιτυχημένες, αλλά η «μετάλλαξη Delta» εξαπλώνεται πλέον σαν πυρκαγιά σε όλο τον κόσμο, και αυτό ωθεί τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ένα νέο κύμα περιορισμών και lockdown.
Οι περιορισμοί και τα lockdown που είδαμε το 2020 ήταν φυσικά απολύτως καταστροφικά για την παγκόσμια οικονομία και ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές του πλανήτη να παραμένουν σε φάση οικονομικής συρρίκνωσης.
Και καθώς η μετάλλαξη Delta συνεχίζει να εξαπλώνεται, αυτό το νέο κύμα περιορισμών δεν αποκλείεται να ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε μια άλλη σημαντική κάμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η εικόνα στην Αυστραλία

Ορισμένες εθνικές κυβερνήσεις επιλέγουν να ανταποκριθούν σε αυτή τη νέα μετάλλαξη με δρακόντεια μέτρα.
Συγκεκριμένα, η Αυστραλία είναι το τρίτο κράτος που έχει εφαρμόσει νέους περιορισμούς, με περισσότερο από το ήμισυ της χώρας να βρίσκεται επί του παρόντος σε καθεστώς lockdown.
Την ίδια ώρα βέβαια, οι μολύνσεις και οι θάνατοι της Αυστραλίας είναι πολύ χαμηλότερα από άλλες ανεπτυγμένες χώρες, αλλά η χρήση του lockdown, που προκλήθηκε από μια αργή εκστρατεία εμβολιασμού, ασκεί πίεση στην εθνική κυβέρνηση, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η αποδοχή είναι χαμηλότερη λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Σε δύσκολη θέση η Ιαπωνία

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα και στην Ιαπωνία.
Επειδή φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αξιωματούχοι έχουν θεσπίσει εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς και αυτό σίγουρα αντιμετωπίζει πολλούς ανθρώπους με λάθος τρόπο.
Αλλά ακόμη και με τόσο δραματικούς περιορισμούς, η «μετάλλαξη Delta» συνεχίζει να εξαπλώνεται και ο επικεφαλής των αγώνων του Τόκιο παραδέχεται ανοιχτά ότι «είναι διατεθειμένος να συζητήσει τη διακοπή των Αγώνων…
Σύμφωνα με τις αρχές, οι αξιωματούχοι παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Ιαπωνία και θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις εάν αυξηθούν τα κρούσματα.

Διαδηλώσεις στη Γαλλία

Την ίδια ώρα, νέεοι κανόνες περιορισμού στη Γαλλία έχουν δημιουργήσει μια τεράστια αναταραχή…
Από τις 21 Ιουλίου, απαιτούνται κάρτες υγείας για την είσοδο σε δημόσιους πολιτιστικούς χώρους και χώρους αναψυχής.
Αυτό ισχύει για χώρους όπως θέατρα, κινηματογράφους, βιβλιοθήκες, θεματικά πάρκα, αίθουσες συναυλιών, φεστιβάλ, μουσεία και μνημεία, και τίθεται σε ισχύ ενόψει της ευρύτερης επέκτασης των κανόνων περί υγείας, από την 1η Αυγούστου.
Από τώρα και στο εξής, εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας στη Γαλλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι «πλήρως εμβολιασμένοι» άνθρωποι θα κολλούν επίσης την «μετάλλαξη Delta».

Κέντρο της Delta το Λος Άντζελες

Η μετάλλαξη «Delta» οδηγεί τις ΗΠΑ σε μια νέα καταιγίδα, με την κομητεία του Λος Άντζελες έχει γίνει ένα από τα επίκεντρα αυτής της νέας επιδημίας…
Η κομητεία του Λος Άντζελες καταγράφει πλέον περισσότερες από 10.000 κρούσματα την εβδομάδα - ρυθμός που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Μάρτιο - ένα ανησυχητικό σημάδι των κινδύνων που δημιουργεί η Delta σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και αυξάνει την πίεση στους αξιωματούχους υγείας να αντιστρέψουν την τάση.
Μια ανάλυση δεδομένων των Los Angeles Times διαπίστωσε ότι η κομητεία έχει ξεπεράσει το όριο για να έχει «υψηλή» κοινοτική μετάδοση η ασθένεια, στη χειρότερη βαθμίδα όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Μηδενικές οι αντοχές των επιχειρήσεων στο lockdown

Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αντοχές των επιχειρήσεων για μερικούς ακόμη μήνες περιορισμών είναι μικρές.
Αντιμετωπίζοντας τους περιορισμούς για άλλους έξι έως οκτώ μήνες χωρίς να προκύψουν πραγματικά έσοδα θα επιδεινώσουν πολύ την κατάσταση των επιχειρήσεων.
Το 2020, αμέτρητες μικρές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν τις πόρτες τους μόνιμα.
Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου το 20% όλων των μικρών επιχειρήσεων που πραγματικά επέζησαν «ήρθε τρομακτικά κοντά» στο κλείσιμο.
Ένας στους πέντε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων πλησίαζε τρομακτικά το κλείσιμο της επιχείρησής του κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Μηδενικές οι αντοχές και των κρατών στο lockdown

Και το ίδιο ισχύει και για χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν προηγουμένως αντιμετωπίσει εκτεταμένα lockdown.
Όμως, καθώς η «μετάλλαξη Delta» συνεχίζει να εξαπλώνεται, φαίνεται αναπόφευκτο ότι θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν περισσότερα νέα lockdown.
Αυτή η πανδημία είναι σαν εφιάλτης που δεν φαίνεται να τελειώνει ποτέ, και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης