Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Η καρατόμηση της Επιτροπής Ελέγχου του ΟΠΑΠ, τα άυλα του 2018, η KPMG και το «λάθος πρακτικό»

Αποκλειστικό: Η καρατόμηση της Επιτροπής Ελέγχου του ΟΠΑΠ, τα άυλα του 2018, η KPMG και το «λάθος πρακτικό»
Από το αρχικό πρακτικό φαίνεται να υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Επιτροπής Ελέγχου και της KPMG για την αποτύπωση των άυλων στοιχείων στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018
Σχετικά Άρθρα
Στο στόχαστρο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης έχουν βρεθεί τα μέλη της προηγούμενης Επιτροπής Ελέγχου του ΟΠΑΠ τα οποία αντικαταστάθηκαν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 17-6-2021 αλλά και η νυν Επιτροπή Ελέγχου.

Ειδικότερα η έρευνα ξεκίνησε με επιστολή της ΕΛΤΕ στις 4-6-2021 δηλαδή επί προηγούμενης σύνθεσης και ενώ είχε δοθεί προθεσμία απαντήσεων η 18-6 τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου αντικαταστάθηκαν μια ημέρα πριν.
Προηγούμενος Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του ΟΠΑΠ ήταν ο κ. Δημήτρης Ποταμίτης και η ΕΛΤΕ κάνοντας αντιπαραβολή εγγράφων διαπίστωσε αναντιστοιχία στα όσα αναφέρονται σε πρακτικό της Επιτροπής σε σχέση με απάντηση του ΟΠΑΠ προς την ΕΛΤΕ γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου.
Από το αρχικό πρακτικό φαίνεται να υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Επιτροπής Ελέγχου και της KPMG για την αποτύπωση των άυλων στοιχείων στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018.

Λάθος… πρακτικό

Ωστόσο ο ΟΠΑΠ αλλά και η νέα Επιτροπή Ελέγχου επιμένουν ότι δεν υπήρχε διαφωνία και ότι « η σχετική διατύπωση στα πρακτικά της Επιτροπής (σ.σ. ελέγχου) δεν είναι ορθή και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια των γεγονότων».
Οι ισχυρισμοί της ΟΠΑΠ είναι προφανές εγείρουν ζητήματα για την αξιοπιστία λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου και στην ουσία αδειάζουν την προηγούμενη Επιτροπή Ελέγχου και αναφέρει ότι θα προχωρήσει στη σύνταξη νέου πρακτικού το οποίο θα απεικονίζει την αλήθεια των γεγονότων!!!
Πάντως η απάντηση της ΟΠΑΠ δεν περιέχει τις θέσεις του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κ Ποταμίτη αλλά του μέλους της Επιτροπής κ. Igor Rusek όπως είχε ζητήσει από την ΟΠΑΠ η ΕΛΤΕ αλλά φέρει τις υπογραφές των νέων μελών της Επιτροπής Ελέγχου.
Στο πλαίσιο αυτό η υπόθεση αναμένεται να έχει συνέχεια με άγνωστη έκβαση και επιπτώσεις.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης