Τελευταία Νέα
Διεθνή

Uber: Εξαγορά της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης αλυσίδων εφοδιασμού Transplace έναντι 2,25 δισ. δολ.

tags :
Uber: Εξαγορά της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης αλυσίδων εφοδιασμού Transplace έναντι  2,25 δισ. δολ.
Η Transplace δημιουργεί λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις αλυσίδες εφοδιασμού τους για την αποστολή εμπορευμάτων

Την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης στόλων Transplace, ανακοίνωσε η Uber Freight, το τμήμα φορτηγών της Uber, σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία στα 2,25 δισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το CNBC την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.
Η Uber Freight θα εξαγοράσει την Transplace από την TPG Capital, την πλατφόρμα private equity εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων TPG, η οποία απέκτησε την Transplace το 2017.

Αλλαγή στρατηγικής

Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί με έκδοση κοινών μετοχών της Uber έως 750 εκατ. δολάρια σε και το υπόλοιπο ποσό σε μετρητά.
Πρόκειται για μια σπάνια κίνηση από την πλευρά της Uber, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει περιορίσει την δραστηριότητά της στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και των ιπτάμενων ταξί.
Αντ' αυτών, η εταιρεία επέλεξε να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει το τμήμα Uber Eats, εξαγοράζοντας την εταιρεία παράδοσης αλκοολούχων προϊόντων Drizly και την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων Postmates.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Ο επικεφαλής της Uber Freight, Lior Ron, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι η συμφωνία αποτελεί συνέχεια του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας, που είναι να φέρει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη βιομηχανία.
Η Transplace δημιουργεί λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις αλυσίδες εφοδιασμού τους για την αποστολή εμπορευμάτων.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες λογισμικού για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την εφοδιαστική στον κόσμο.

Αλυσίδες εφοδιασμού

Η Uber Freight, που αποτελεί ξεχωριστό τμήμα της Uber, προσφέρει παρόμοια εργαλεία λογισμικού για τη διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού και αποστολής.
Η Uber Freight αναφέρει ότι διαθέτει πάνω από 70.000 μεταφορείς στο δίκτυό της που μεταφέρουν αντικείμενα για εταιρείες.
Η Uber Freight κατέγραψε έσοδα 301 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένα κατά 51% σε ετήσια βάση.
Παρά την ανάπτυξη, η Uber Freight συνεισφέρει μόνο ένα μικρό κομμάτι των συνολικών εσόδων της Uber, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από την υπηρεσία μεταφορών επιβατών και την παράδοση τροφίμων.

Κερδοφορία

Η συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει το τμήμα φορτηγών της Uber να γίνει κερδοφόρο.
Η εταιρεία εκτιμά ότι η εξαγορά θα μπορούσε να την βοηθήσει ώστε το τμήμα φορτηγών να εμφανίσει προσαρμοσμένα EBITDA έως το τέλος του 2022
Η συμφωνία αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης