Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετά το Frontier της Εθνικής η επόμενη μάχη, τα NPEs 5,5 δισ της PQH - Υπάρχει ειδικός λόγος που επέλεξαν την doValue;

Μετά το Frontier της Εθνικής η επόμενη μάχη, τα NPEs 5,5 δισ της PQH - Υπάρχει ειδικός λόγος που επέλεξαν την doValue;
Που θα δοθεί η επόμενη μεγάλη μάχη στα NPEs;
Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη τιτλοποίηση της Εθνικής τράπεζας το Frontier με σχεδόν 90 χιλιάδες προβληματικά στεγαστικά δάνεια κατέληξε στο σχήμα doValue, Bain Capital και Fortress.
Η τιτλοποίηση ήταν ύψους 6 δισεκ. και η Εθνική κατέληξε στην doValue έναντι 165 εκατ ευρώ που κεφαλαιακά είναι ουδέτερη συναλλαγή.
Η doValue δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει και την Εθνική τράπεζα στην εθελουσία έξοδο που ετοιμάζει
Για την Εθνική τράπεζα είχε μεγάλη σημασία ποια εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων θα αναλάμβανε ένα τόσο ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο καθώς περιλαμβάνονται χιλιάδες στεγαστικά προβληματικά δάνεια.
Για την Εθνική η πώληση της τιτλοποίησης Frontier είναι ένα καλό deal που θα έχει και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον.
Για την doValue ήταν ένα ακριβό αλλά στρατηγικού ενδιαφέροντος deal που την καθιστά την μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα.

Υπάρχει και ειδικός λόγος;

Κατά ορισμένες πηγές η Εθνική τράπεζα σε βάθος χρόνου ποντάρει από την ορθολογική διαχείριση της doValue στο χαρτοφυλάκιο Frontier με στόχο από τα 6 δισεκ. το 1,5 δισεκ. να μετατραπεί σε υγιές και ενήμερο χαρτοφυλάκιο.
Με τις απαραίτητες αλλαγές του νόμου η Εθνική θα μπορούσε να αγοράσει, το υγιές χαρτοφυλάκιο του Frontier με κάποιας μορφής τιτλοποίηση ενήμερων δανείων ή απευθείας πώληση, υπό την αίρεση ότι θα αλλάξει ο νόμος γιατί δεν επιτρέπει… ο πωλητής της τιτλοποίησης να είναι και αγοραστής των ιδίων δανείων.

Που θα δοθεί η επόμενη μεγάλη μάχη στα NPEs;

Η επόμενη μεγάλη μάχη στα NPEs θα δοθεί στην πώληση που ετοιμάζει η PQH η εταιρία που διαχειρίζεται τα προβληματικά δάνεια των παλαιών bad banks όπως Αγροτικής τράπεζας, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ.α.
Το χαρτοφυλάκιο ύψους 5,5 δισεκ. έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προβλέπεται ότι πάλι οι 4 βασικοί επενδυτές – εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων που συμμετείχαν στο Frontier να συμμετάσχουν και στην πώληση των NPEs από την PQH που αναμένεται Σεπτέμβριο 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης