Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Ξεκάθαρα κατά της απαράδεκτης τουρκικής επιθετικότητας το Ισραήλ

Δένδιας: Ξεκάθαρα κατά της απαράδεκτης τουρκικής επιθετικότητας το Ισραήλ
Επιβεβαιώσαμε τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ υπογράμμισε ο κ.Δένδιας
Σχετικά Άρθρα

Ξεκάθαρα κατά της απαράδεκτης τουρκικής επιθετικότητας στέκεται το Ισραήλ υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 21/7 με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Yair Lapid.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ.Δένδιας είπε πως ευχαρίστησε τον Yair Lapid για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και «τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Όπως είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, είχαν μια μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία, κατά την οποία «επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ».
«Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις.
Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.
Και βέβαια συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού.
Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» υποστήριξε ο κ.Δένδιας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης