Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συντονισμός Μητσοτάκη και Αναστασιάδη (Κύπρος) έναντι των νέων τουρκικών προκλήσεων

tags :
Συντονισμός Μητσοτάκη και Αναστασιάδη (Κύπρος) έναντι των νέων τουρκικών προκλήσεων

Ποιο είναι το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα – Κοινές διπλωματικές κινήσεις με την Κύπρο

Σχετικά Άρθρα

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μετάδωσε το ΑΠΕ την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο υπό το φως των σημερινών εξαγγελιών της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς, που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Συζήτησαν επίσης τον συντονισμό των περαιτέρω διπλωματικών ενεργειών Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, σε απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας.

Μήνυμα προς Άγκυρα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης για την ενδυνάμωση των αμερικανοκυπριακών σχέσεων έναντι της τουρκικής αδιαλλαξίας, εξέπεμψε νέο μήνυμα προς την Άγκυρα.
Ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες ελληνικές θέσεις, έκανε λόγο για μία λύση στο Κυπριακό, που θα σέβεται την κυριαρχία της Κύπρου.

Ψηφίσματα ΟΗΕ

«Αυτή είναι η λύση που προσέγγισαν πάντα η Ελλάδα και η Κύπρος.
Αυτό, όμως, δεν ίσχυε για την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή πλευρά…
Η προσπάθεια να νομιμοποιήσουν τετελεσμένα δεν πρόκειται να περάσει.
Δεν υπάρχει χώρος για εναλλακτικές… Υπάρχει μόνο μία λύση.
Αυτή που κατακτήθηκε από τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στις παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες της Άγκυρας στον αέρα και στην θάλασσα της Κύπρου.

Τηλεδιάσκεψη

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας γερουσιαστής, Robert Menendez,.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης