Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι σηματοδοτεί η είσοδος του Σ. Κόκκαλη στο ΔΣ της Intrakat - Ανεκτέλεστο έργων 749 εκατ. και έργα ΑΠΕ 1 δισ.

Τι σηματοδοτεί η είσοδος του Σ. Κόκκαλη στο ΔΣ της Intrakat - Ανεκτέλεστο έργων 749 εκατ. και έργα ΑΠΕ 1 δισ.

Σε ποιους τομείς ποντάρει η εταιρία και η πίτα των 7 δισ. ευρώ σε νέα ΣΔΙΤ

Τα 749 εκατομμύρια ευρώ ανεκτέλεστων αλλά και προς υπογραφή έργων της Intrakat αλλά και η επικείμενη συγχώνευση με την Γαία ΑΝΕΜΟΣ που διαθέτει τεχνογνωσία στον κλάδο των ΑΠΕ και άδειες παραγωγής ενέργειας συνολικής δυναμικότητας 1 GW ήταν δύο από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στη σημερινή γενική συνέλευση της εταιρείας στην Παιανία.

Όσοι βρέθηκαν στο αμφιθέατρο στην Παιανία είδαν δια ζώσης τη νέα στρατηγική της εταιρείας Intrakat με τον Σωκράτη Κόκκαλη να σφραγίζει τις νέες προοπτικές της εταιρείας αναλαμβάνοντας θέση στο ΔΣ.
Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει πέρα από κατασκευαστικά έργα υποδομών περιβάλλοντος και Τεχνολογίας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Real Estate Development και ΣΔΙΤ - παραχωρήσεις.
Πρόκειται για τομείς που η INTRAKAT έχει συσσωρευμένη εμπειρία και συγκεκριμένα:
• Στην Ευρυζωνικότητα με έργα 63 εκατομμυρίων ευρώ σε ευρυζωνικές υποδομές σε αγροτικές "λευκές" περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.
• Στην τηλεματική με την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου του ΟΑΣΑ ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ.
• Στην διαχείριση απορριμμάτων με την υλοποίηση (μεταξύ άλλων έργων) της β φάσης της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Νομού Σερρών για 25,4 εκατομμύρια ευρώ και 25 έτη.
• Στους αυτοκινητόδρομους με συμμετοχή 13,33% στην παραχώρηση της ανατολικής οδού Πελοποννήσου (Κόρινθος - Τρίπολη- Καλαμάτα) καθώς και του Τμήματος (Λευκτρο - Σπάρτη) στο πλαίσιο της κοινοπραξίας "Μωρέας".
Η παραπάνω εμπειρία και επιδόσεις καθιστούν την Intrakat έτοιμη να συμμετάσχει και στα νέα ΣΔΙΤ ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν κατά την περίοδο 2021 - 2026 μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Η ανακοίνωση της Intrakat

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intrakat, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2020 καθώς καιο στρατηγικός μετασχηματισμός του ομίλου που σηματοδοτείται και από την είσοδο του ιδρυτή του Ομίλου Intracom κ. Σωκράτη Κόκκαλη στο διοικητικό συμβούλιο στη θέση του Προέδρου.
Οι θετικές προοπτικές του 2021 που δημιουργούνη αποδρομή της πανδημίας αλλά και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ βρίσκουν την Intrakatνα έχει ήδη προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρουσίασης από την Διοίκηση του Ομίλου κατά τη διάρκεια Συνέλευσης.
Ο κ. Δημήτρης Κούτρας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδροςτης Intrakat, δήλωσε: «Σαν χώρα είμαστε μπροστά σ ́ένα τοπίο νέων σημαντικών και ποικίλων Έργων Ανάπτυξης, που προσομοιάζει με την δεκαετία 1995 2005.Εμείς στην Intrakatπροσαρμόζουμε ποιοτικά και ποσοτικά όλεςτιςδυνάμεις μαςνα παίξουμε τον ρόλο που μαςαναλογεί σ ́αυτή την ιστορική περίοδοτηςπατρίδας μας».
O κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλοςτης Intrakat, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Σωκράτη Κόκκαλη για την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη στήριξηστη νέα εποχή της Intrakat με την είσοδο του στο Διοικητικό Συμβούλιο, τόνισε στην ομιλία του: «Το νέο οικονομικό περιβάλλον των 72 δισ.με το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF)και το νέο ΕΣΠΑ έρχονται να δώσουν μια πρωτοφανή ώθηση στα έργα υποδομής, στα έργα περιβάλλοντος,ψηφιακής τεχνολογίας,στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο τρόπος υλοποίησης θα είναι
μέσω δημοσίων έργων αλλά και Συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα(ΣΔΙΤ).Σε αυτό το τοπίο η INTRAKATέτοιμη,θα κινηθεί δυναμικά, με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μέσα από την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων υψηλής ποιότητας (ΑΠΕ, ΣΔΙΤ) καθώς και ενίσχυσης των οικονομικών μεγεθών της».
Εξειδικεύοντας την στρατηγική αναφέρθηκε σε επικείμενες «συγχωνεύσεις και στρατηγικές συνεργασίες ξεκινώντας από την κίνηση συγχώνευσης με την εταιρεία ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ που διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία στον κλάδο των ΑΠΕ και άδειες παραγωγής ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής δυναμικότητας περίπου 1 GW.
Το πλαίσιο ωρίμανσης περιλαμβάνει 93 MW έργων έτοιμων προς κατασκευή, 400 MW έργων υπό ωρίμανση με ετοιμότητα για κατασκευή έως το 2024 και 600 MW έργων διαθέσιμων προς κατασκευή μετά το 2024.
Στόχος είναι η κεφαλαιοποίηση υπεραξίας από
το development, την κατασκευή και την λειτουργία των έργων αυτών.
Η χρηματοδότηση αυτού του εξαιρετικά μεγαλόπνοου σχεδίου θα γίνει με μόχλευση ίδιων κεφαλαίων, δανειακών, αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς κεφαλαιουχικούς επενδυτές τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σουρέτης που παρουσίασε έναν πλήρη πίνακα με τα σημαντικά έργα της εταιρείας της οποίας το ανεκτέλεστο ανέρχεται στα 749εκατομμύρια ευρώ και το οποίο σταδιακά μετασχηματίζεται σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής σταθερών ταμειακών ροών.

 

ΝΙΚ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης