Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μετάλλαξη Delta φοβίζει τις διεθνείς αγορές - Ο DAX στο -2,7%, τα futures της Wall -1,2%

Η μετάλλαξη Delta φοβίζει τις διεθνείς αγορές - Ο DAX στο -2,7%, τα futures της Wall -1,2%
Μεγάλο πλήγμα δέχεται ο τουρισμός στην Ευρώπη, με τα τοπικά lockdown να επιστρέφουν
Σχετικά Άρθρα

Τριγμούς προκαλεί στα διεθνή χρηματιστήρια η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού λόγω της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.
Μεγάλο πλήγμα δέχεται ο τουρισμός στην Ευρώπη, με τα τοπικά lockdown να επιστρέφουν.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στην Αγγλία, η οποία προχωρά σήμερα 19/7 στην άρση των περιοριστικών μέτρων, παρά την έξαρση των κρουσμάτων και τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 2,7% στις 15.113 μονάδες
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 2,5% στις 6.836 μονάδες.
Στις 6.292 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με απώλειες 2,6%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 3,4% στις 23.939 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 2,6% στις 8.284 μονάδες.
Πτώση 1,2% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 20,36 μονάδες.
Οι μετοχές των εταιριών του ταξιδιωτικού και τουριστικού κλάδου, είναι μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη πτώση.

Ανοίγει σήμερα 19/7 η Αγγλία – Αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της covid

Ανοίγει σήμερα 19 Ιουλίου η Αγγλία καθώς η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της επιδημίας της covid, τη στιγμή πάντως που κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν για την κίνηση αυτή και για τον κίνδυνο μιας νέας ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και εβδομάδες αυξάνεται ραγδαία και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων, τα οποία ξεπέρασαν τα 50.000 τα τελευταία 24ωρα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000 μολύνσεις την ημέρα.
Σημειώνεται πως θετικός στον ιό βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Sajid Javid ενώ ο πρωθυπουργός Boris Johnson και ο υπουργός Οικονομικών που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, μπήκαν σε απομόνωση.
Πάντως και παρά τους προβληματισμούς αυτούς, οι Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν πως με το 68% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο και με το 87% να έχει κάνει τη μία δόση, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, οι σοβαρές νοσηλείες και οι θάνατοι θα είναι σε πολύ χαμηλότερο σημείο σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της επιδημίας.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα πείραμα που θα δείξει εάν με τα εμβόλια μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα ή εάν τα νέα lockdown είναι μονόδρομος.

«Βουτιά» 4% στο πετρέλαιο μετά τη συμφωνία του OPEC+


Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη συμφωνία του OPEC+.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 69,72 δολ. το βαρέλι με πτώση 4%, ενώ η τιμή του brent καταγράφει απώλειες 3,6% στα 70,97 δολ. το βαρέλι.
Οι χώρες-μέλη του OPEC+ συμφώνησαν την Κυριακή (18/7/2021) να προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο.
Επίσης συμφώνησαν να παρατείνουν ένα συνολικό πακέτο διαχείρισης της διάθεσης του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2022, όπως δήλωσαν δύο πηγές του Οργανισμού.
Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δήλωσε την Κυριακή (18/7/2021) πως η χώρα του τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε.
«Υποστηρίζουμε δυναμικά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε» δήλωσε ο υπουργός Suhail al-Mazrouei, όπως μετέδωσε η τηλεόραση al-Sharq TV.

Χαμηλά εβδομάδας στην Ασία

Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα μίας εβδομάδας διαπραγματεύονται τα χρηματιστήρια της Ασίας, με την αύξηση του πληθωρισμού και την απειλή της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, να διαμορφώνουν το αρνητικό κλίμα.
Ο Asia Dow υποχωρεί 1,6% στις 3.863 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,25%, στις 27.652 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε 1,8% στις 27.489 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε οριακές μεταβολές στις 3.539 μονάδες.
Ο Sensex υποχωρούσε 1% στις 52.579 μονάδες.

www.bankingnews.gr
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης