Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σήμερα 19/7 ο πλειοδότης για Frontier – Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής και οι επιστολές Intrum

Σήμερα 19/7 ο πλειοδότης για Frontier – Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής και οι επιστολές Intrum
Για την Εθνική είναι ένα καλό deal γιατί θα πάρει ένα τίμημα πέριξ των 165 εκατ ευρώ και το κυριότερο είναι κεφαλαιακά ουδέτερο, θα έχει μηδενική επίδραση στα αποτελέσματα και στα κεφάλαια.
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα 19 Ιουλίου 2021 σε ειδική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που ξεκινάει στις 20:00 αργά το απόγευμα αντί 15:00 το μεσημέρι, η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει τον πλειοδότη για την τιτλοποίηση Frontier περίπου 6 δισεκ. ευρώ κυρίως προβληματικών στεγαστικών δανείων.
Στο bankingnews κατέληξαν ορισμένα μέρη από την παρουσίαση περίπου 38 σελίδων που πραγματοποίησε η διοίκηση Μυλωνά στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο.
Η παρουσίαση η οποία δόθηκε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σε συνεργασία με την Morgan Stanley παρουσιάζει το βασικό περίγραμμα του Frontier τα, 5,7 δισεκ. Groos book value, τα 3 δισεκ. senior bond που θα εκδοθεί και θα ενταχθεί στον Ηρακλή 2, τα 500 εκατ mezzanine και τα 2,1 δισεκ. senior μηδενικής αξίας…
Όμως αυτό που προφανώς είχε σημασία ήταν οι 4 δεσμευτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν από την Intrum, Cepal, doValue, Bain Capital και Fortress και από την Gualco.
Τι πρόκειται να συμβεί;
Πρωτίστως η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί μάλλον δια περιφοράς, δηλαδή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα ενημερώσουν την διοίκηση για την τελική τους εισήγηση.
Στην παρουσίαση αναφερόταν αναλυτικά και διεξοδικά κάθε πρόταση, το τίμημα και κυρίως οι παράμετροι.
Να τονιστεί ότι η Εθνική τράπεζα δεν έχει θέσει πλαίσιο, οπότε κάθε δεσμευτική προσφορά είναι αισθητά διαφοροποιημένη η μια σε σχέση με την άλλη, οπότε και η σύγκριση είναι ανομοιογενής.
Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι στην παρουσίαση έμμεσα φωτογραφίζονται οι δύο καλύτερες προσφορές και με όρους τιμήματος, όσο και με βάση τους επιμέρους όρους.

Ποιος θα πλειοδοτήσει;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι προφανώς και η πιο ουσιαστική.
Η διοίκηση Παύλου Μυλωνά έχει πάρει την απόφαση της αλλά αναμένει και τις εισηγήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι και η Morgan Stanley έχει ξεχωρίσει τις δύο καλύτερες προσφορές από τις 4 συνολικά.
Πάντως έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Intrum έστειλε επιστολές στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς ώστε να πάρει την εν λόγω έκδοση.
Δεν είναι κατανοητή η στάση της Intrum να προσπαθεί μέσω επιστολών να επηρεάσει την απόφαση της Εθνικής τράπεζας.

Η Εθνική τράπεζα πέραν από το τίμημα, και τους όρους θα αξιολογήσει και με ποια εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων ταιριάζει περισσότερο ως φιλοσοφία… και αυτός ο παράγοντας θα προσμετρήσει.

Συμπέρασμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πλειοδότη του Frontier ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου 2021.
Για την Εθνική είναι ένα καλό deal γιατί θα πάρει ένα τίμημα πέριξ των 165 εκατ ευρώ και το κυριότερο είναι κεφαλαιακά ουδέτερο, θα έχει μηδενική επίδραση στα αποτελέσματα και στα κεφάλαια.
Πρόκειται για ένα καλό deal για την Εθνική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης