Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέο πλήγμα για τον τουρισμό – Το Ισραήλ σχεδιάζει να εντάξει την Ελλάδα στη λίστα με τις «κόκκινες» χώρες

Νέο πλήγμα για τον τουρισμό – Το Ισραήλ σχεδιάζει να εντάξει την Ελλάδα στη λίστα με τις «κόκκινες» χώρες
Στον κατάλογο με τις επικίνδυνες χώρες σύντομα αναμένεται να προστεθούν η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη και η Ολλανδία
Σχετικά Άρθρα

Δρακόντεια μέτρα λαμβάνει το Ισραήλ, η χώρα με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη στον κόσμο έναντι του Covid καθώς ο ιός εξαπλώνεται και δεν αποκλείεται ένα νέο lockdown στο προσεχές μέλλον.
Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η αυστηροποίηση της τουριστικής πολιτικής και δεν αποκλείεται μία σειρά χωρών μεταξύ αυτών και η Ελλάδα να προστεθούν στον κατάλογο με τις «κόκκινες» χώρες.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στον κατάλογο με τις επικίνδυνες χώρες σύντομα αναμένεται να προστεθούν η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη και η Ολλανδία.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ισοδυναμεί με συντριπτικό πλήγμα για τον ασθμαίνοντα ελληνικό τουρισμό, που ήδη πλήττεται από τον μικρό αριθμό ξένων τουριστών και το ενδεχόμενο τοπικών lockdowns, κατά τα πρότυπα της Μυκόνου.

Οι επικίνδυνες χώρες

Ο κατάλογος των απαγορευμένων χωρών του Ισραήλ περιλαμβάνει ήδη την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ινδία, το Μεξικό, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
Απαγορεύεται στους Ισραηλινούς να επισκέπτονται αυτές τις χώρες, εκτός εάν λάβουν άδεια από ειδική κυβερνητική επιτροπή εξαιρέσεων.
Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει τη νέα λίστα χωρών αυτήν την εβδομάδα.
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett, «έτσι ώστε το κοινό να καταλάβει πού πηγαίνουμε και τι κάνουμε, χωρίς πανικό - και κυρίως, με εκ των προτέρων προγραμματισμό, για την πρόβλεψη του μέλλοντος

Προστίθενται προσεχώς

Ήδη το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσθέσει την Ισπανία στον κατάλογο των απαγορευμένων χωρών, μαζί με την Βρετανία, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Γεωργία, την Ουγκάντα, τη Μιανμάρ, τα Φίτζι, τον Παναμά, την Καμπότζη, την Κένυα και τη Λιβερία αρχής γενομένης από τις 23 Ιουλίου.
Όσοι Ισραηλινοί ταξιδέψουν σε αυτά τα μέρη, θα πρέπει να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους για επτά έως 14 ημέρες ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.
Άλλες χώρες για τις οποίες υπάρχει ήδη σοβαρή ταξιδιωτική προειδοποίηση είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Σεϋχέλλες, τον Ισημερινό, την Αιθιοπία, τη Βολιβία, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια, τη Ναμίμπια, την Παραγουάη, τη Χιλή, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και την Τυνησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης