Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλό 6 μηνών τα κρούσματα Covid – Καραντίνα και για εμβολιασμένους από τη Γαλλία

Βρετανία: Σε υψηλό 6 μηνών τα κρούσματα Covid – Καραντίνα και για εμβολιασμένους από τη Γαλλία
Οι ημερήσιοι αριθμοί των κρουσμάτων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είναι οι υψηλότεροι που καταγράφονται από τις 15 Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο (17/7/2021) 54.674 νέα κρούσματα του Covid-19, μια αύξηση από τα 51.870 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν μια μέρα νωρίτερα, για να καταγράψουν ένα νέο υψηλότερο ημερήσιο σύνολο τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι ημερήσιοι αριθμοί των κρουσμάτων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είναι οι υψηλότεροι που καταγράφονται από τις 15 Ιανουαρίου.
Η Βρετανία κατέγραψε 41 θανάτους μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών, λιγότερους από τους 49 που καταγράφηκαν την Παρασκευή (16/7).

Καραντίνα και για εμβολιασμένους

Η μεταστροφή της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από τη Γαλλία θα πρέπει τελικά να κάνουν καραντίνα, προκάλεσε απογοήτευση και θυμό, λίγο πριν από την αναμενόμενη χαλάρωση των υγειονομικών κανόνων.
Από τη Δευτέρα 19/7, οι πλήρως εμβολιασμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίοι θα προέρχονται από «πορτοκαλί» χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, όπως η Ιταλία ή η Ισπανία, δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία.

Η μετάλλαξη Beta

Ωστόσο, η Γαλλία θα αποτελέσει εξαίρεση λόγω της «επίμονης παρουσίας» των κρουσμάτων της παραλλαγής Beta του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής.
Οι κυβερνήσεις της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας είναι πιθανό να λάβουν το ίδιο μέτρο.
Από την πλευρά της, η Γαλλία αυστηροποίησε τους κανόνες της και ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή (18/7), οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου που θα έχουν κάνει πριν από λιγότερο από 24 ώρες.
Η βρετανική απόφαση αποτελεί πλήγμα για την ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία ήλπιζε σε μια «σημαντική ανάκαμψη» της δραστηριότητάς της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης