Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Fake news το άρθρο της Guardian για το μυστικό σχέδιο στήριξης του Trump το 2016

Ρωσία: Fake news το άρθρο της Guardian για το μυστικό σχέδιο στήριξης του Trump το 2016
Στα απόρρητα έγγραφα, ο Trump παρουσιάζεται ως ο «πιο πολλά υποσχόμενος υποψήφιος» («perspektivny») για το Κρεμλίνο, ενώ χαρακτηρίζεται ως «παρορμητικός, διανοητικά ασταθής και ανισόρροπος που πάσχει από ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας»
Κατηγορηματικά διέψευσε το Κρεμλίνο δημοσίευμα της Guardian σύμφωνα με το οποίο ο Putin είχε εκπονήσει σχέδιο, προκειμένου να κερδίσει ο D. Trump τις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «η Μόσχα συμφώνησε να υποστηρίξει τον Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016», κάτι που ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov, χαρακτήρισε απολύτως ψευδές.
«Το σχολίασα χθες αρκετές φορές, μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να σχολιάσω. Αυτό είναι τελείως ψέμα, κλασικό fake news», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με την Guardian , ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανάψει το «πράσινο φως» για μια μυστική επιχείρηση υποστήριξης του «ψυχικά ασταθούς» Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνεδρίασης του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας.  
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα μια «σοβαρή και εξαιρετικά ασυνήθιστη» διαρροή εγγράφων του Κρεμλίνου που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της.
Η συνεδρίαση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2016, ενώ σε αυτήν έδωσαν το «παρών» ο Ρώσος πρόεδρος, ανώτεροι υπουργοί, αλλά και επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας.
Συμφώνησαν ότι με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, θα διασφαλίζονταν ευκολότερα οι στρατηγικοί στόχοι της Μόσχας, μεταξύ των οποίων ήταν η «κοινωνική αναταραχή» στις ΗΠΑ καθώς και η αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης του Αμερικανού προέδρου.
Τα τρία κατασκοπευτικά γραφεία της Ρωσίας φέρεται να διατάχθηκαν έτσι να βρουν πρακτικούς τρόπους για να υποστηρίξουν τον Trump, με ένα διάταγμα που φέρει την υπογραφή του Πούτιν.
Το δημοσίευμα ισχυρίζεται επίσης ότι μια έκθεση που εκπονήθηκε από συμβούλους του Putin συνέστησε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει «κάθε δυνατή δύναμη» για να εξασφαλίσει τη νίκη του Τραμπ.
Η Guardian ισχυρίζεται ακόμα ότι τα έγγραφα, τα οποία εξετάζουν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εδώ και μερικούς μήνες, σύμφωνα με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, είναι γνήσια και οι λεπτομέρειες που αναφέρονται σε αυτά ακριβείς.
Στα απόρρητα έγγραφα, ο Trump παρουσιάζεται ως ο «πιο πολλά υποσχόμενος υποψήφιος» («perspektivny») για το Κρεμλίνο, ενώ χαρακτηρίζεται ως «παρορμητικός, διανοητικά ασταθής και ανισόρροπος που πάσχει από ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας».
Το Κρεμλίνο φέρεται επίσης να έχει υλικό στα χέρια του από προηγούμενες «ανεπίσημες επισκέψεις του Trump στη Ρωσία», που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εναντίον του .

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης