Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Mnuchin (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Αγοράστε Bitcoin αντί για χρυσό - Powell (Fed): Με το ψηφιακό δολάριο ξεχάστε τα κρυπτονομίσματα

Mnuchin (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Αγοράστε Bitcoin αντί για χρυσό - Powell (Fed): Με το ψηφιακό δολάριο ξεχάστε τα κρυπτονομίσματα
Περισσότερους εχθρούς από ό,τι φίλους έχει στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ το Bitcoin
Σχετικά Άρθρα

Το Bitcoin μπορεί να είναι απάτη για τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Donald Trump, ωστόσο ο κομματικός σύντροφός του και πρώην υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin θεωρεί πως αξίζει κανείς να επενδύσει στο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο Steven Mnuchin επιβεβαίωσε ότι η προοπτική του για το Bitcoin έχει αλλάξει επί το θετικότερο.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Trump ήταν τελείως αρνητική σε ό,τι αφορά το ψηφιακό asset.
Ο ίδιος ο Mnuchin συντασσόταν με τον πολιτικό προϊστάμενό του, ωστόσο τελευταία φαίνεται να έχει αλλάξει στάση.
«Πιστεύω ότι η τεχνολογία του blockchain είναι απίστευτη, σχετίζεται με πολλά και διαφορετικά πράγματα, όπως και με το Bitcoin.
Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα ήταν άσχημη επιλογή η αγορά του αντί για χρυσό».
87b6cb71-d213-48de-891e-ba8fb8ca7284.jpeg
Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ δεν διάκειται φιλικά απέναντι στα κρυπτονομίσματα.
Η εικόνα του σημερινού Προέδρου Joe Biden, για παράδειγμα, δεν έχει ακόμη προσφέρει πολλά στους υποστηρικτές του Bitcoin.
Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen εξέφρασε την ανησυχία, όμως υπάρχει διαφωνία στις τάξεις των πολιτικών για το πώς θα ρυθμιστεί η αγορά.
Επίσης, το Bitcoin τον Ιούνιο προκάλεσε ανεπιθύμητες αντιδράσεις από παγκόσμια χρηματοπιστωτικά όργανα, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Powell (Fed): Ξεχάστε τα κρυπτονομίσματα

Η δημιουργία ενός ψηφιακού δολαρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ελαττώσει τη ζήτηση για εναλλακτικές πρωτοβουλίες όπως τα κρυπτονομίσματα και τα stablecoins, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Jerome Powell.
Κι αυτό όπως τόνισε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για τη Fed.
Ερωτηθείς εάν η έκδοση ενός ψηφιακού νομίσματος θα αποτελούσε μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση στα συστήματα πληρωμών σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα και τα stablecoins, δήλωσε ότι είναι απόλυτα σύμφωνος.
«Νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα επιχειρήματα όσων είναι υπέρ του ψηφιακού νομίσματος», ανέφερε ο Powell.
«Συγκεκριμένα, εάν κυκλοφορεί ένα αμερικανικό νόμισμα δεν θα χρειάζονται ούτε τα stablecoins ούτε τα κρυπτονομίσμα κι αυτό είναι ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης