Football Talk

Βέλεζ Μόσταρ: Το «BN Sports» ακτινογραφεί την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa Conference League!

Βέλεζ Μόσταρ: Το «BN Sports» ακτινογραφεί την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa Conference League!
Την αντίπαλο της για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League έμαθε η ΑΕΚ και το «BN Sports» σας παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ της Βέλεζ Μόσταρ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνης.
Σχετικά Άρθρα

Τη Βέλεζ Μόσταρ αναμένεται να βρει μπροστά της ΑΕΚ στον β’ προκριματικό γύρο του νεοσύστατου UEFA Europa Conference League.

Οι Βόσνιοι «καθάρισαν» την πρόκριση στη Βόρεια Ιρλανδία απέναντι στην Κόλερεϊν με 2-1 (σ.σ. 33' Shevlin/54' Brandao, 71' Andjusic) την οποία είχαν κερδίσει (και) στο πρώτο ματς με το ίδιο σκορ χάρη σε δυο γκολ-πέναλτι του Μπραντάο στο 37’ και στο 66’ (σ.σ. είχε ανοίξει το σκορ για τους Ιρλανδούς ο Ντόχερτι στο 9’) και συνεπώς ετοιμάζονται πλέον για τα ματς με την «Ένωση» του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου στη Βοσνία και στο 7.000 θέσεων χωρητικότητας «Rođeni Stadium», ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 29/7.

velez-2.jpg

Είχε να παίξει στην Ευρώπη 33 χρόνια!

Η Βέλεζ συγκαταλέγεται στις ιστορικότερες ομάδες της Βοσνίας, καθώς έχει ιδρυθεί στις 26 Ιουνίου του 1922 κι ενώ την επόμενη σεζόν θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της.

Την περασμένη χρονιά, τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με συνολικά 61 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 16 νίκες, 13 ισοπαλίες και 4 ήττες και χωρίς να έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο τα τελευταία 20 χρόνια (σ.σ. επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 19-20).

Επιπλέον, η παρουσία της στην Ευρώπη κρίνεται «φτωχή», καθώς μετράει συνολικά 30 συμμετοχές (σ.σ. 20 στο Κύπελλο UEFA, 8 στο UEFA Winners Cup και 2 στο Europa Conference League) και η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν τη σεζόν 1974-75 όταν και έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA και αποκλείστηκε από την Ολλανδική Τβέντε. Μάλιστα –μέχρι τη φετινή σεζόν- είχε να παίξει στην Ευρώπη από τη σεζόν 1988-89!

Συνεπώς, οι παραστάσεις της δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με εκείνες της ΑΕΚ, με την «Ένωση» να είναι το φαβορί και στις δυο αναμετρήσεις, αρκεί βέβαια να το δείξει εμπράκτως στον αγωνιστικό χώρο.

Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της Βέλεζ Μόσταρ υπολογίζεται στα 5.3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com, ενώ το μ.ο. ηλικίας του ρόστερ αγγίζει τα 25 έτη. Προπονητής της από το 2019 είναι ο 38χρονος Φέτζα Ντούντιτς, ενώ αρκετά επικίνδυνος ποδοσφαιριστής μπορεί να θεωρηθεί ο 25χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, Μπραντάο, αλλά και ο 26χρονος δεξιός εξτρέμ, Όμπρεν Τσβιγιάνοβιτς.


Στάδιο: Rođeni Stadium (7.000 θέσεις).

Προπονητής: Feđa Dudić.

Το ρόστερ: Τερματοφύλακες: Slavisa Bogdanovic, Luka Kacavenda. Αμυντικοί: Samir Zeljkovic, Tarik Isic, Denis Zvonic, Nermin Alagic, Slavisa Radovic, Fernando Dario, Mehmed Cosic. Μέσοι: Dino Hasanovic, Melvin Osmic, Samir Radovac, Omar Prses, Haris Ovcina. Επιθετικοί: Brandao, Obren Cvijanovic, Edo Vehabovic, Alen Dejanovic, Nemanja Andusic, Dejan Georgijevic, Dzenan Zajmovic, Faris Zubanovic, Dzevad Sijamija.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης