Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλια covid 19: Προστατεύουν ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό;

Εμβόλια covid 19: Προστατεύουν ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό;
Οι εμβολιασμένοι με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να τηρούν τα μέτρα - Γιατί είναι σημαντικός ο εμβολιασμός τους
Σχετικά Άρθρα
Είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια για την covid-19 σε ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα;
Όπως μεταδίδει το Associated Press, πιθανώς όχι τόσο όσο σε υγιείς ανθρώπους, ωστόσο οι δόσεις των εμβολίων προσφέρουν ένα επίπεδο προστασίας.
Γι αυτό άλλωστε εξακολουθούν να συνιστώνται από τους επιστήμονες οι εμβολιασμοί σε άτομα με ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο έχει εξασθενήσει από κάποα ασθένεια ή από συγκεκριμένα φάρμακα.
Είναι επίσης σημαντικό να εμβολιαστούν τα μέλη των οικογενειών τους και οι φροντιστές τους, προκειμένου να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού.
Περίπου το 3% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται άτομα με HIV ή AIDS, αποδέκτες μοσχεύματος, ορισμένοι ασθενείς με καρκίνο και άτομα με αυτοάνοσες διαταραχές όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και λύκο.

Περιορισμένα τα δεδομένα

Οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 δεν έχουν μελετηθεί σε μεγάλο αριθμό ατόμων με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ωστόσο, τα περιορισμένα δεδομένα και η εμπειρία με εμβόλια γρίπης και πνευμονίας υποδηλώνουν ότι δεν θα λειτουργήσουν όπως σε άλλους, με ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.
Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις όπως να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη.
«Είναι συνετό να χρησιμοποιείτε όλες τις προφυλάξεις που χρησιμοποιούσατε προτού εμβολιαστείτε», δήλωσε ο Dr. Ajit Limaye.
Παρόλο που οι περισσότεροι καρκινοπαθείς πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, τα άτομα που λαμβάνουν μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων ή θεραπεία C-T-κυττάρων πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τη θεραπεία για να εμβολιαστούν.
Αυτή η καθυστέρηση θα διασφαλίσει ότι τα εμβόλια λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα.
Για τους αποδέκτες μοσχεύματος, οι ερευνητές εξετάζουν εάν μια επιπλέον δόση μπορεί να κάνει τα εμβόλια πιο αποτελεσματικά.
Στη Γαλλία, οι αρχές προτείνουν μια τρίτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Το Ισραήλ άρχισε πρόσφατα να χορηγεί μια επιπλέον δόση του εμβολίου Pfizer σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και σε άλλους με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.
Στις ΗΠΑ κάποιοι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αναζητούν μια τρίτη δόση με δική τους πρωτοβουλία, με την ελπίδα να αυξηθεί η προστασία, παρόλο που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει επιπλέον εμβολιασμούς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης