Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέμα συζήτησης στη Wall Street οι αυξήσεις μισθών κατά 8% που αποφάσισε η BlackRock

Θέμα συζήτησης στη Wall Street οι αυξήσεις μισθών κατά 8% που αποφάσισε η BlackRock

Η BlackRock ακολούθησε το παράδειγμα και άλλων αμερικανικών τραπεζών

Θέμα συζήτησης έχει προκύψει στη Wall Street η απόφαση της BlackRock να αυξήσει κατά 8% τους μισθούς των κατώτερων υπαλλήλων της, σε μια προσπάθεια να «επιβραβεύσει το εργατικό δυναμικό της».

Οι αυξήσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.
Η Blackrock εξακολουθεί να σχεδιάζει να ακολουθήσει τις παλαιότερες διαδικασίες μισθών της, σημειώνει η έκθεση, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να είναι επιλέξιμοι για αυξήσεις στις αρχές του επόμενου έτους.
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μέσω σημειώματος από τον CEO, Larry Fink και τον Πρόεδρο, Rob Kapito.

Ουραγός η Goldman Sachs

Η κίνηση συνεχίζει να αναδεικνύει τη Goldman Sachs ως μία από τις πολύ λίγες εταιρείες της Wall Street που δεν έχει προσφέρει μια βασική αύξηση στις αμοιβές των υπαλλήλων της.
Μάλιστα, ανώτερα στελέχη της Goldman είχαν πρόσφατα ισχυριστεί ότι η αύξηση των μισθών στα μέσα του έτους θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα «επικίνδυνο προηγούμενο» και να σπάσει από τη μακροχρόνια δομή αποζημίωσης της εταιρείας.

Δεν είναι μόνη η BlackRock

Πάντως, η BlackRock δεν είναι η μόνη που αποφάσισε αυξήσεις μισθών στα μέσα της χρονιάς.
Η Citigroup προσέφερε αύξηση έως και 25.000 δολ. την περασμένη εβδομάδα για να αυξήσει τους σταθερούς μισθούς της στις 100.000 δολ. ετησίως.
Οι JP Morgan και Barclays αύξησαν επίσης τους μισθούς στις 100.000 δολ., από 85.000 δολ. στα τέλη Ιουνίου, ενώ και η Bank of America και η Wells Fargo αύξησαν επίσης τους μισθούς κατά 10.000 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης