Τελευταία Νέα
Speculator

Βγήκαν μαχαίρια για Ελλάκτωρ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Ενημερωτικό δελτίο υπό τη σκιά κυρωτικής διαδικασίας

Βγήκαν μαχαίρια για Ελλάκτωρ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Ενημερωτικό δελτίο υπό τη σκιά κυρωτικής διαδικασίας
Η πλειοψηφία του ΔΣ ζήτησε να προχωρήσει διαδικασία κυρώσεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση - Οι καυτοί διάλογοι στο ΔΣ
Σχετικά Άρθρα

Η πλειοψηφία του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πέταξε στα σκουπίδια την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις καταγγελίες της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει από την Grenhill για συντονισμένες κινήσεις της Reggeborgh με άλλους μετόχους γεγονός που εγείρει ζητήματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και χειραγώγησης.

Αντιπαράθεση Λαζαράκου-Στάμου

Η αντιπαράθεση μεταξύ των μελών του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ειδικά μεταξύ της Προέδρου κας Βασιλικής Λαζαράκου και της Β Αντιπροέδρου κας Νατάσσας Στάμου ήταν έντονη με την Πρόεδρο να θεωρεί ότι δεν τίθεται ζήτημα συντονισμού επικαλούμενη και νομικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής και Αντιπρόεδρο να αναφέρει πως τίθεται ζήτημα και μάλιστα αν η Επιτροπή το προσπεράσει τότε θα δημιουργήσει δεδικασμένο για το πως μπορεί δύο μέτοχοι να έχουν υπογράψει συμφωνία, να δρουν συντονισμένα και στην ουσία να αποφεύγουν τις συνέπειες και να παραπλανούν τους επενδυτές.

Ανεπάρκεια

Οι νομικοί σύμβουλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δυσκολεύτηκαν να δώσουν επαρκείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν και κυρίως στο επιχείρημα που διατύπωσαν ότι χρειάζεται χρόνος κοινής δράσης ώστε κάποιος να θεωρηθεί ότι δρα από κοινού και συντονισμένα με κάποιον άλλο καθώς δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν το χρόνο.
Μετά από πολύωρη αντιπαράθεση το ΔΣ της Κεφαλαιαγοράς και παρά την αντίθετη γνώμη της Προέδρου ζήτησε από την υπηρεσία να φέρει ολοκληρωμένη εισήγηση με στοιχεία όπως η ψήφος των καταγγελλόμενων σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις.
Η κα Λαζαράκου σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε συνεξέταση και των καταγγελιών της Reggeborgh για την πλευρά της Greenhill αλλά η στάση της πλειοψηφία του ΔΣ ήταν αντίθετη με τον εκπρόσωπο της ΤτΕ στο ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κύριο Πάσχα να αναφέρει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και ότι το ζήτημα του ελέγχου της από κοινού και συντονισμένης δράσης της Reggeborgh με άλλους μετόχους εν αγνοία των επενδυτών πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά με βάση τα πραγματικά περιστατικά ώστε να δοθεί και ένα μήνυμα στο επενδυτικό κοινό.

Η … τρύπα του ενημερωτικού

Έτσι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έλθουν στοιχεία ώστε το ΔΣ να κινήσει κυρωτική διαδικασία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση εναντίοn της Reggeborgh.
Βεβαίως η κυρωτική διαδικασία εγείρει ζητήματα για το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου.
Το ενημερωτικό δελτίο που εισήχθη προ ημερήσιας διάταξης τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα αλλά όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες αποφασίστηκε να επισημανθεί ο κίνδυνος η εταιρία να βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα πρόστιμα και το ενδεχόμενο κυρωτικής διαδικασίας. Μένει να φανεί τι ακριβώς θα αναγραφεί στο ενημερωτικό αν και φαίνεται ότι η αναφορά αυτή μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στο μέλλον για την ακρίβεια και την πληρότητα του ενημερωτικού όπως το ενέκρινε η Επιτροπή.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης