Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 13 Ιουλίου οι νέες μετοχές και στις 14/7 ο MSCI… πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή της Alpha bank;

Στις 13 Ιουλίου οι νέες μετοχές και στις 14/7 ο MSCI… πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή της Alpha bank;
Με χρηματιστηριακή αξία 2,54 δισεκ. και 5,4 δισεκ. κεφάλαια η σχέση P/BV διαμορφώνεται σε 0,47 που θεωρούμε αντικατοπτρίζει δίκαιες αξίες.
Σχετικά Άρθρα

Στις 13 Ιουλίου και 14 Ιουλίου η Alpha bank θα βρεθεί στο επίκεντρο.
Σήμερα 13 Ιουλίου θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι 800 εκατ νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ ευρώ στην τιμή του 1 ευρώ.
Η νέα κεφαλαιοποίηση στα 2,54 δισεκ. θα βρεθεί στην δεύτερη θέση των αποτιμήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο με την τρέχουσα τιμή περί τα 1,12 ευρώ.
Αύριο 14 Ιουλίου το απόγευμα θα ενταχθεί στον δείκτη Morgan Stanley Capital International – MSCI standard – με εκτιμώμενες εισροές 180 εκατ ευρώ περίπου 140 εκατ στον δείκτη MSCI και 40 εκατ στον δείκτη FTSE.
Να σημειωθεί ότι η έκτακτη αναβάθμιση της Alpha bank στον δείκτη MSCI standard ήταν παράταιρη ενέργεια που δεν έχει άλλο προηγούμενο ειδικά στην Ελλάδα.

Πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή;

Θεωρούμε ότι το εύρος 1,10 με 1,15 ευρώ και μέγιστο το 1,20 ευρώ σε επόμενη φάση είναι το ρεαλιστικό σενάριο για την Alpha bank.
Με τις νέες μετοχές λόγω προσφοράς μπορεί να υπάρξει πίεση αλλά να απορροφηθεί εν συνεχεία λόγω των εισροών νέων κεφαλαίων λόγω της MSCI.
Ένα σενάριο είναι να υπάρξουν πωλήσεις αρχικά στις 13 Ιουλίου αλλά έως το πέρας της συνεδρίασης να έχουν απορροφηθεί αλλά προσέξτε αυτό είναι ένα σενάριο και όχι ...γνώση...
Είναι εντυπωσιακές οι συμπτώσεις 13 Ιουλίου οι νέες μετοχές και 14 Ιουλίου η αναβάθμιση στον δείκτη MSCI standard… στην ζωή δεν υπάρχουν συμπτώσεις αλλά άνωθεν σχεδιασμοί.
Με χρηματιστηριακή αξία 2,54 δισεκ. και 5,4 δισεκ. κεφάλαια η σχέση P/BV διαμορφώνεται σε 0,47 που θεωρούμε αντικατοπτρίζει δίκαιες αξίες.
Η αποτίμηση αυτή είναι χαμηλότερη από την Eurobank 3 δισεκ. δια 5,37 δισεκ. = 0,55 P/BV.
Το βασικό σενάριο μας είναι ότι με την προσφορά των νέων μετοχών θα ασκηθεί πίεση στην μετοχή αλλά θα απορροφηθεί λόγω των εισροών νέων κεφαλαίων λόγω MSCI.
Εν συνεχεία η μετοχή θα σταθεροποιηθεί σε ένα εύρος 1,10 με 1,20 ευρώ μέχρι να αποδείξει η Alpha bank ότι υλοποιεί το σχέδιο εξέλιξης της.
Η Alpha bank θα χρησιμοποιήσει τα ακίνητα, τις κάρτες και νέα εθελουσία 700-800 άτομα τον Οκτώβριο του 2021 προσλαμβάνοντας 300 νέους εργαζομένους.
Υπάρχει μετασχηματισμός που θα έχει επίδραση και στην χρηματιστηριακή αξία αλλά για λίγο αργότερα.
Η Eurobank δεν θα απειληθεί στην πρώτη θέση που βρίσκεται και η Εθνική θα παραμείνει στην 3η θέση όσο επικρέμεται το placement του 20% των μετοχών που θα διαθέσει σε επενδυτές το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης