Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ προχωρά η Sani/Ikos

tags :
Στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ προχωρά η Sani/Ikos
Sani-Ikos: Βγαίνει στις αγορές για άντληση 300 εκατ. ευρώ με ομόλογο διάρκειας 5,5 ετών

Στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ προχωρά η Sani/Ikos.
Η ημερομηνία ωρίμανσης έχει οριστεί για τον Δεκέμβριο του 2026 με σταθερό επιτόκιο.
Tην έκδοση του ομολόγου έχει αναλάβει η Morgan Stanley με τη συνεργασία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.
Όπως αναφέρει η Sani/Ikos η έκδοση αυτή θα συμβάλει μεταξύ άλλων στα κερδοφόρα επεκτατικά σχέδια του ομίλου, ενώ διευκρινίζεται πως δεν θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ρευστότητάς του.
H Sani/Ikos σημειώνει σε σχετική παρουσίαση πως επωφελείται από την ισχυρή ανάκαμψη που υπάρχει στη ζήτηση πολυτελών θέρετρων.
Το πρωταρχικό χαρτοφυλάκιό της με τα πολυτελή παραθαλάσσια ακίνητα σε προορισμό υψηλής ζήτησης αποτιμάται στα 1,8 δισ. ευρώ σε σταθερή τιμή.
Το επιχειρηματικό της μοντέλο περιλαμβάνει πλήρη ιδιοκτησία των περιουσιακών της στοιχείων, ανεξάρτητο δίκτυο διανομής κορυφαίων εμπορικών σημάτων ενώ επιτυγχάνει τη μέγιστη πληρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Επίσης καταγράφει σταθερή ενίσχυση ταμειακών ροών.

Sani/Ikos Group: Πώς αξιολογούν το ομόλογό της οι Fitch Ratings και Moody's

Με "Β-" αξιολογεί η Fitch Ratings την ικανότητα έκδοσης μακροπρόθεσμου χρέους (IDR) τς Sani/Ikos Group, με outlook σταθερό.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο οίκος σε σημερινό του report, η αξιολόγηση εξαρτάται μεταξύ άλλων, από την ολοκλήρωση της έκδοσης ομολόγων και την συγκέντρωση των πληροφοριών που επιβεβαιώνουν την τεκμηρίωση των ομολόγων που έχουν ήδη αναθεωρηθεί.
Η αξιολόγηση Β- αποτυπώνει την θέση της Sani Ikos στον κλάδο της διαμονής, καθώς και την ουσιαστικά μικρότερη κλίμακα σε σχέση με τους ομολόγους της με αξιολόγηση.
Τα πλεονεκτήματα του επιχειρηματικού προφίλ περιλαμβάνουν την ισχυρή ανθεκτικότητα και τη δυναμική για υψηλότερο μέσο όρο ανάκαμψης του τομέα των πολυτελών all inclusive ξενοδοχείων.
Ωστόσο, το χρηματοοικονομικό προφίλ παραμένει υπό πίεση εξαιτίας της μεγάλης μόχλευσης και των προβλέψεων για αρνητικές ταμειακές ροές σε τετραετή ορίζοντα αξιολόγησης, που συνδέεται με την ένταση κεφαλιού στο επιχειρηματικό μοντέλο και ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο που προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω ομολόγων.
Από ην πλευρά της η Moody’s Investor Service δίνει αξιολόγηση Caa1 στο εγγυημένο ομόλογο υψηλής εξασφάλισης της εταιρείας, με outlook σταθερό, αξιολόγηση corporate family (CFR) στο Β3 και πιθανότητα αθέτησης πληρωμών στο Β3-ΡD.
"Η αξιολόγηση CFR αποτυπώνει ισχυρές προσδοκίες ανάκαμψης που υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2019 για τα υψηλής ποιότητας resorts της εταιρείας, αλλά επίσης την υψηλή θέση μόχλευσης μέχρι το 2023”, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Moody’s, Oliver Schmitt.
"Η αξιολόγηση για το ομόλογο αποτυπώνει την θέση μειωμένης εξασφάλισης στο υποστηριζόμενο από ενυπόθηκα δάνεια χρέος, σε λειτουργικό επίπεδο θυγατρικής”, πρόσθεσε.
Επίσης, η αξιολόγηση για το CFR αποτυπώνει την ιστορικά ισχυρή παράδοση της εταιρείας στον κλάδο πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ένα υψηλά επικερδές λειτουργικό μοντέλο δραστηριοτήτων προ πανδημίας, το οποίο αποτυπώνεται στα υψηλά περιθώρια ΕΒΙΤΑ, σε επιπλέον δυναμική κερδοφορίας μέσω ανάπτυξης και εξελίξεων και την ιδιοκτησία ακινήτων από την πλευρά της εταιρείας, που παρέχει χρηματοδοτικές επιλογές τις οποίες η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότηση assets με εξασφαλισμένο χρέος καθώς και περίπου 100 εκατ. Ευρώ σε δεσμεύσεις, με τα οποία η εταιρεία σχεδιάζει να υποστηρίξει τη χρηματοδότηση του επεκτατικού της σχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης