Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτη σύσκεψη για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα - Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν μεγαλύτερες δονήσεις

Έκτακτη σύσκεψη για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα - Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν μεγαλύτερες δονήσεις
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα καταγράφει τις επόμενες ημέρες μέσω των φορητών σεισμογράφων τη σεισμική δραστηριότητα
Σχετικά Άρθρα

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή της Θήβας συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, υπό τον δήμαρχο Θηβαίων Γεώργιο Αναστασίου, και παρουσία του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, από τον οποίο ακολούθησε και σχετική ενημέρωση.
Ο κ. Χουλιάρας υπογράμμισε ότι η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς.
Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής.

Καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας

Για το λόγο αυτό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα καταγράφει τις επόμενες ημέρες μέσω των φορητών σεισμογράφων τη σεισμική δραστηριότητα, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, συνέστησε στους δημότες υπομονή και ψυχραιμία, υπενθυμίζοντας ότι η Θήβα αποτελεί σεισμογενή περιοχή με βεβαρημένο ιστορικό, αναφέρει το thiva.gr.
Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας εκπονήσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τη χρήση κτηρίων που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν επικίνδυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης