Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baune (Γαλλία): Πρέπει να ζήσουμε με τον Covid, δεν αντέχουμε νέο lockdown

Baune (Γαλλία): Πρέπει να ζήσουμε με τον Covid, δεν αντέχουμε νέο lockdown
«Πρέπει να ζήσουμε με τον ιό, και αυτό σημαίνει ότι δεν κλείνουμε τα πάντα ξαν» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία πρέπει «να ζήσει με τον ιό» αντί να βασίζεται σε ένα νέο lockdown για να περιορίσει την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του Covid-19, δήλωσε στενός συνεργάτης του Emmanuel Macron, μία μέρα πριν από το προεδρικό διάγγελμα περί εμβολιασμού.
Η Γαλλία θα μπορούσε να επαναφέρει περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε μπαρ, εστιατόρια σε άλλους χώρους και να επεκτείνει τη χρήση του λεγόμενου «διαβατηρίου υγείας» δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Beaune μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1.
«Πρέπει να ζήσουμε με τον ιό, και αυτό σημαίνει ότι δεν κλείνουμε τα πάντα ξανά και τα μέτρα μας δεν είναι τόσο σκληρά όσο ήταν, γιατί έχουμε το εμβόλιο», δήλωσε ο Beaune.
O Beaune προειδοποίησε επίσης ότι η κατάσταση ήταν «ανησυχητική» στην Ισπανία και την Πορτογαλία λόγω της εξάπλωσης της νέας παράλλαξης και προέτρεψε τη Μάλτα να ανακαλέσει την απόφασή της να κλείσει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Διάγγελμα Macron

Στο διάγγελμα του τη Δευτέρα το απόγευμα (12/7), ο Macron αναμένεται να τοποθετηθεί για την ταχεία εξάπλωση της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Delta στη Γαλλία, αναφέρει το Bloomberg.
Αναμένεται επίσης να σκιαγραφήσει τις προτεραιότητές του για το υπόλοιπο της θητείας του, συμπεριλαμβανομένου του αν θα προχωρήσει με την αμφιλεγόμενη πρόταση συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης πριν λήξει η θητεία του τον Μάιο του 2022.
Η καθυστέρηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης κατά έξι μήνες «δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση», δήλωσε ο Beaune,
Χαρακτήρισε την πρόσφατη αποτυχία του κόμματος του Macron στις περιφερειακές εκλογές τον περασμένο μήνα «μεγάλη ήττα», αλλά είπε ότι «δεν ήταν δημοψήφισμα για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση».

www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης