Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελεύθεροι Άνθρωποι: Να απολογηθεί ο Μητσοτάκης για το κυβερνητικό κορωνοπάρτι στη Βάρκιζα

tags :
Ελεύθεροι Άνθρωποι: Να απολογηθεί ο Μητσοτάκης  για το κυβερνητικό κορωνοπάρτι στη Βάρκιζα

«Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να απολογηθεί για το κυβερνητικό κορωνοπάρτι στη Βάρκιζα και τη μετατροπή λιμενικού σκάφους σε θαλάσσιο ταξί»

Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, κ. Πάρις Κουρτζίδης, να σχολιάσει το κυβερνητικό κορωνοπάρτι στο Καβούρι και το σκανδαλώδες πρωθυπουργικό δείπνο στο Δεσποτικό της Αντιπάρου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:Την Κυριακή 4 Ιουλίου, την ώρα που διαβάζαμε (και ακούγαμε) τη συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη σε ΜΜΕ του ομίλου της «Καθημερινής», όπου εξέφραζε την αγανάκτηση και τον προβληματισμό του, γιατί στα social media “στοχοποιείται αισχρά” -όπως ισχυρίζεται- η σύζυγος του, το πρωθυπουργικό ζεύγος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μετέτρεπε σε “θαλάσσιο ταξί” ένα σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να μεταβεί με διεθνείς celebrities στη νησίδα Δεσποτικό στην Αντίπαρο.
Σύμφωνα με το επίμαχο αποκλειστικό ρεπορτάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, μετέτρεψαν έναν προστατευόμενο χώρο σε αυλή για ειδυλλιακό δείπνο, τρώγοντας αστακούς κι άλλα εδέσματα, ενώ τα καταστήματα εστίασης απειλούνται με πτώχευση.
Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, είχε προηγηθεί προκλητικό κυβερνητικό κορωνοπάρτι – χοροεσπερίδα στη Βάρκιζα, που διοργανώθηκε από την τοπική οργάνωση Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με την παρουσία κορυφαίων υπουργών, όπως οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, η κυρία Σοφία Βούλτεψη, αλλά και αρκετών βουλευτών του κόμματος. Ηχηρό «παρών», μάλιστα έδωσε, σύμφωνα με βίντεο – ντοκουμέντο, που έφερε στη δημοσιότητα το Piperata.gr, ακόμη και ο γραμματέας του οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης.
Συμπερασματικά, την ώρα που δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας από τους ίδιους τους κυβερνώντες σε χοροεσπερίδα «ελευθερίας», η οποία παρεμπιπτόντως επέφερε και «μαύρα» έσοδα στην εν λόγω τοπική οργάνωση, καθώς δεν κόβονταν αποδείξεις, οι προσκλήσεις δεν ανέγραφαν κόστος, ούτε είχαν αύξοντα αριθμό, ωστόσο πωλούνταν έναντι 25 ευρώ η καθεμία, ο πρωθυπουργός δεν δίσταζε να διχάζει τον ελληνικό λαό, μέσω συνέντευξης – παρωδίας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες του τέταρτου κύματος της πανδημίας, σε «ανεύθυνους πολίτες» και όχι στη δική του κυβερνητική αποτυχία.
Επειδή, όμως, πέρασαν αρκετές ημέρες και δεν είδαμε καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Μαξίμου για το κυβερνητικό κορωνοπάρτι.
Επειδή πέρασαν αρκετές ημέρες μέχρι που είδαμε μια υποτίθεται αγανακτισμένη αντίδραση του Μαξίμου, σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά τού πρωθυπουργικού ζεύγους στο Δεσποτικό, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για “μίρλα” και “μικρότητες”.
Το Κίνημα “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, καλεί τον πρωθυπουργό, αφενός να απολογηθεί για την παρουσία υπουργών και στελεχών του κόμματος του σε κορωνο-χοροεσπερίδα στη Βάρκιζα, κι αφετέρου -αν τολμά- να διαψεύσει ευθέως και πλήρως το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.
Ο κύριος Μητσοτάκης, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το αν υπήρξε μεταφορά του ιδίου και της συζύγου του, με σκάφος του Λιμενικού στο Δεσποτικό, κι αν παρέμεινε επί ώρες εκεί μέχρι να τους επιστρέψει στην Αντίπαρο.
Οφείλει να ξεκαθαρίσει αν έγινε αυτό το προκλητικό δείπνο στην παραλία του Δεσποτικού, χωρίς τη σχετική άδεια από την Εφορία Αρχαιοτήτων. Αν δεν έγινε, τότε οφείλουν πλέον να πουν και να αποδείξουν που ακριβώς δείπνησαν.
Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες, ξεκάθαρες και πειστικές.
Άλλως, πρέπει να πει ο πρωθυπουργός από πότε οι αρχαιολογικοί χώροι προσφέρονται για ιδιωτικά δείπνα του ιδίου και της συζύγου του, έστω με υψηλούς παρευρισκόμενους;
Εκτός κι αν το πρωθυπουργικό ζεύγος φαντασιώνεται ότι ζούμε στο 19ο αιώνα, όπου ακόμα και στο εσωτερικό του Παρθενώνα μπορεί να δειπνεί ιδιωτικά… με celebrities!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης