Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλης έκτασης φωτιά στη Χίο - Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες - Εκκενώσεις οικισμών - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μεγάλης έκτασης φωτιά στη Χίο - Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες - Εκκενώσεις οικισμών - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεράνουν το έργο της Πυροσβεστικής
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Χίος, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεράνουν το έργο τους.
Όπως μεταδίδει το politischios.gr, η πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στον οικισμό Κατάβαση όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα.
Η πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα, πάνω από τον οικισμό, από τον οποίο απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι με εισήγηση της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, ενώ πιθανολογείται ότι οφείλεται σε δίκτυο ρεύματος, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές.

 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ, γι' αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αμανής, Κυριάκο Ζωάνο, που μίλησε στην ΕΡΤ η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη λόγω και των ισχυρών ανέμων.


Προληπτική εκκένωση της Σιδηρούντας

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, η φωτιά κινούνταν με κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί όπου έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.
Όπως μεταδίδει το politischios.gr, ο οικισμός έχει εκκενωθεί προληπτικά.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερ εκκενώθηκε ο οικισμός Κατάβαση.
xios.jpgwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης