Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Εντολή στο Twitter για «φίλτρο» στην ρητορική μίσους

Γαλλία: Εντολή στο Twitter για «φίλτρο» στην ρητορική μίσους

Καλείται να προαχωρήσει σε λήψη μέτρων κατά της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης - Επιβολή προστίμων και ποινική ευθύνη 

Σχετικά Άρθρα

Γαλλικό δικαστήριο έδωσε εντολή στην Twitter να παράσχει λεπτομερείς εξηγήσεις για το πώς κινείται σχετικά με την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, μετά από αίτημα της UEJF, οργάνωσης Γάλλων εβραίων φοιτητών και εκ των βασικών ομάδων πίεσης που έχουν ζητήσει από την Twitter να κάνει περισσότερα σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021.
Αξιωματούχος της Twitter στη Γαλλία τονίζει ότι προς το παρόν δεν μπορεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο για το θέμα
Η UEJF δημοσίευσε ανακοίνωση στον ιστότοπό της, στην οποία περιγράφει τη δικαστική απόφαση.

Η υπόθεση

Η UEJF και άλλες γαλλικές ενώσεις όπως η SOS Racisme και η SOS Homophobie, έχουν προχωρήσει σε ενέργειες για τον εξαναγκασμό της Twitter να προχωρήσει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσής της σε λήψη μέτρων κατά της ρητορικής μίσους.
Τον Μάιο, η Βρετανία είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει νέα νομοθετική παρέμβαση η οποία θα προβλέπει πρόστιμα έως και 18 εκατ. βρετανικών λιρών (25 εκατ. δολ.) εάν οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν καταφέρουν να καταστείλουν στις πλατφόρμες τους τις διαδικτυακές προσβολές, κυρίως ρατσιστικού χαρακτήρα, με τα ανώτερα στελέχη τους να φέρουν και ποινική ευθύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης