Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

UBS: Κερδοσκοπική αγορά με σημαντικούς κινδύνους για τους επαγγελματίες επενδυτές τα κρυπτονομίσματα

UBS: Κερδοσκοπική αγορά με σημαντικούς κινδύνους για τους επαγγελματίες επενδυτές τα κρυπτονομίσματα

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δείξει ότι μπορούν να επηρεάσουν τα κρυπτονομίσματα

Τα περιουσιακά στοιχεία της αγοράς κρυπτογράφησης, δηλαδή τα κρυπτονομίσματα, είναι ακατάλληλα για επαγγελματίες επενδυτές εάν συνεχιστεί η κανονιστική πίεση.

Αυτό προειδοποίησε η UBS, η οποία υπενθύμισε ότι οι τελευταίες ενέργειες της Κίνας έπληξαν τις τιμές και τους χειριστές κρυπτογράφησης, προειδοποιώντας ότι η περαιτέρω ρυθμιστική ώθηση παγκοσμίως θα μπορούσε να επιδεινώσει την πτωτική πίεση στις τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
«Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δείξει ότι μπορούν να επηρεάσουν τα κρυπτονομίσματα, γι 'αυτό προτείνουμε στους επενδυτές να παραμείνουν εκτός και να χτίσουν το χαρτοφυλάκιό τους γύρω από λιγότερο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι η μετατόπιση του επενδυτικού συναισθήματος ή οι κανονιστικές καταστολές θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στις αγορές κρυπτογράφησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η UBS.

Κέρδη με υψηλό ρίσκο

Ενώ η UBS αναγνώρισε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικά κέρδη στην αγορά κρυπτογράφησης, τόνισαν τους κινδύνους που μπορεί να θέσει η επενδυτική κατηγορία κερδοσκοπικών για τους επενδυτές:
«Παρόλο που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μελλοντικά κέρδη τιμών σε cryptos, το βλέπουμε ως κερδοσκοπική αγορά που ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τους επαγγελματίες επενδυτές», ανέφερε η UBS.
Η ελβετική τράπεζα προειδοποίησε επίσης για τη μόχλευση συναλλαγών, δηλώνοντας ότι «οι πρακτικές συναλλαγών Crypto, όπως η επέκταση της μόχλευσης 50Χ ή 100Χ, εμφανίζονται ουσιαστικά σε αντίθεση με τον κανονικό χρηματοοικονομικό κανονισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης