Τελευταία Νέα
Διεθνή

AirCar: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη του μεγάλη πτήση - «Αλλάζει» σε 3 λεπτά

AirCar: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη του μεγάλη πτήση - «Αλλάζει» σε 3 λεπτά
Το πρωτοποριακό ιπτάμενο αυτοκίνητο πραγματοποίησε την δοκιμαστική πτήση, πετώντας μεταξύ των διεθνών αεροδρομίων των πόλεων Νίτρα και Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, μια πτήση που συνιστά εξέλιξη κομβικής σημασίας για την επόμενη γενιά μέσων μεταφοράς
Το πρώτο υβριδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο «AirCar», πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμαστική πτήση 35 λεπτών, αναπτύσσοντας ταχύτητα 170 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ χρειάστηκε λιγότερο από 3 λεπτά για να μετατραπεί από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο.
Το πρωτοποριακό ιπτάμενο αυτοκίνητο πραγματοποίησε την δοκιμαστική πτήση, πετώντας μεταξύ των διεθνών αεροδρομίων των πόλεων Νίτρα και Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, μια πτήση που συνιστά εξέλιξη κομβικής σημασίας για την επόμενη γενιά μέσων μεταφοράς.
1_25.jpg
Το AirCar φοράει κινητήρα BMW που του δίνει τη δυνατότητα επί του παρόντος, να πετάξει σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, σε ύψος 8.200 ποδών (2.500 μέτρων) και μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 40 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.
Στον αέρα το όχημα έπιασε ταχύτητα cruising 170 χλμ / ώρα και μετά την προσγείωση τα φτερά του χρειάστηκαν 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να διπλωθούν και τοποθετηθούν στα πλευρά του και τον αντίστοιχο για να μεταμορφωθεί από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο.
Μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες και συνολικό βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 200 κιλά.
2_39.jpg
Tο δύσκολο ακόμη είναι είναι πως δεν μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, οπότε χρειάζεται διάδρομο.
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο οδήγησε ο δημιουργός του, καθηγητής Stefan Klein, ο οποίος το οδήγησε μπροστά σε δημοσιογράφους, ενώ χαρακτήρισε την όλη εμπειρία, ως «φυσιολογική» και «πολύ ευχάριστη».
Η εταιρεία που ανέπτυξε το AirCar, Klein Vision, λέει ότι για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου χρειάστηκαν δύο χρόνια και «κάτω από δύο εκατομμύρια ευρώ» σε επενδύσεις.
3_32.jpg
Κατά τον Anton Rayak, σύμβουλο και επενδυτή στην εταιρεία, ακόμα και αν η εταιρεία κατάφερνε να προσελκύσει μικρό ποσοστό των πωλήσεων ταξί και αεροσκαφών, θα αποτελούσε τεράστια επιτυχία.
Ωστόσο, το ιπτάμενο αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς αποτελούσε από παλιά ένα από τα πιο «παραδοσιακά» όνειρα επιστημονικής φαντασίας.
Σημειώνεται πως, σε εκδήλωση την Τρίτη, ο Michael Cole, διευθύνων σύμβουλος της Hyundai Motors Europe, το χαρακτήρισε «μέρος του μέλλοντός μας».

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Πρωτότυπο Aircar 1, έχει μηχανή 160 ίππων
Το Πρωτότυπο Aircar 2 θα έχει μηχανή 300 ίππων
Μέγιστη ταχύτητα: 300 χιλιόμετρα
Εύρος πτήσης: 1000 χιλιόμετρα
Τιμή: Ακόμη άγνωστη
Διαθέσιμο: Σε 12 μήνες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης