Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestager (Κομισιόν): Η ΕΕ θα θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού στις ψηφιακές αγορές και θα ισχύουν για όλους

Vestager (Κομισιόν): Η ΕΕ θα θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού στις ψηφιακές αγορές και θα ισχύουν για όλους

Το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρείες τεχνολογίας δεν θα αφορά μόνο τους κολοσσούς, επισημαίνει η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager

Σχετικά Άρθρα
Η προωθούμενη νομοθεσία της ΕΕ που στοχεύει στον περιορισμό της κυρίαρχης θέσης εταιρειών όπως το Facebook και η Facebook της Alphabet δεν έχει στόχο μόνο τους πέντε κορυφαίους τεχνολογικούς κολοσσούς, δήλωσε την Παρασκευή η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.
Το νομοσχέδιο, γνωστό ως Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Market Act), αποτελεί την προσπάθεια της Ευρώπης να διασφαλίσει ότι οι αμερικανικοί κολοσσοί της τεχνολογίας θα
αντιμετωπίζουν τους ανταγωνιστές τους και τους χρήστες  με δίκαιο τρόπο, καθώς οι διάφορες αντιμονοπωλιακές έρευνες δεν έχουν κατορθώσει να εξασφαλίσουν ισότιμου όρους ανταγωνισμού.

Τα κριτήρια

Η πρόταση της αντιπροέδρου της Κομισιόν βάζει στο στόχαστρό της εταιρείας με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 6,5 δισ. ευρώ (7,7 δισ. δολαρίων) τα τελευταία τρία χρόνια ή κεφαλαιοποίησης 65 δισ. ευρώ το τελευταίο οικονομικό έτος, και οι οποίες παρέχουν μια βασική υπηρεσία τουλάχιστον σε τρεις χώρες της ΕΕ.
Κριτήρια που ενδέχεται να επηρεάσουν περίπου 10 κορυφαίες εταιρείες.

Όριο εσόδων

Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής Andreas Schwab ζητά να αυξηθεί το όριο των εσόδων στα 10 δισ. ευρώ και το κριτήριο της κεφαλαιοποίησης στα τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ, που ουσιαστικά βάζει στο «κάδρο» αποκλειστικά τις Google, Amazon, Apple, Facebook και Microsoft.
«Η προωθούμενη νομοθεσία αφορά εταιρείες που έχουν κυρίαρχη θέση καθώς και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτήν.

Κυρίαρχη θέση

Ζητούμενο είναι να ορίσουμε τα διαφορετικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα καθορίζουν τι σημαίνει κυρίαρχη θέση στην αγορά.
Δεν αφορά μια λίστα εταιρειών, μικρότερων ή μεγαλύτερων,  σημείωσε η Vestager σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.
"Θέλουμε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων.
Καταθέσαμε αυτήν την πρόταση για να αποφύγουμε τον κατακερματισμό, δήλωσε η επίτροπος της ΕΕ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης