Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόβλεψη – εφιάλτης Σαρηγιάννη: Μέσα ή τέλη Ιουλίου αρχίζει το 4ο κύμα

Πρόβλεψη – εφιάλτης Σαρηγιάννη: Μέσα ή τέλη Ιουλίου αρχίζει το 4ο κύμα
Αν δεν το προλάβουμε, μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα προχώρησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό το δ’ κύμα λόγω της παράλλαξης Δέλτα να αρχίσει στα μέσα με τέλη Ιουλίου.
«Βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και γύρω στα μέσα ή προς το τέλος του Ιουλίου, θα ξεκινήσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας, το οποίο αν δεν το προλάβουμε μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σαρηγιάννης.
Όπως είπε, οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά του ιού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα και τον Αύγουστο αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

Μόνη προστασία ο εμβολιασμός

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επικουρικού χαρακτήρα και το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά είναι ο εμβολιασμός.
Όπως είπε, για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο το ποσοστό των εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, να φτάσει στο 83%.
Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι το όποιο ρίσκο συνεπάγεται ένας εμβολιασμός είναι απείρως μικρότερο από την απόφαση κάποιου να μην εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης