Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης μετά από 5 πτωτικές με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης μετά από 5 πτωτικές με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Καλό μήνα! Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές με απώλειες 2,8%, επιχειρείται στο ξεκίνημα μία προσπάθεια αντίδρασης προς τις 890 μονάδες, με τον ίδιο χαμηλό τζίρο που έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Τα περισσότερα βαριά χαρτιά κινούνται καλά, ήπιες απώλειες έχει η Alpha Bank λόγω του premium της τιμής στο ταμπλό με την τιμή διάθεσης. Καλή εικόνα από Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς στα πρώτα λεπτά.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ: Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες αλλά και κυβερνητικά στελέχη πλέον, αναφέρονται στις ανατιμήσεις των πρώτων υλών και στο μεταφορικό κόστος. Μάλιστα σημειώνουν και κάποιοι ότι αρχίζουν να υπάρχει ελλείψεις προϊόντων. Ο κίνδυνος μπορεί να μεγαλώσει αν δεν υπάρχει μία καλή αποκλιμάκωση.

ALPHA BANK: Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που προκύπτουν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως αυτή ήταν και η τιμή που περίμενε η αγορά, όπως μας έδειχνε η κίνηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Στα 1,07 ευρώ στο ξεκίνημα η μετοχή με απώλειες 0,7%.

JUMBO: Με όγκο 31 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και άνοδο 1,34%.

ΟΛΘ: Ανακοινώθηκε το ύψος της δημόσιας πρότασης και είναι στα 26,50 ευρώ ανά μετοχή, αλλά υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου από το ΧΑ. Άλλωστε ο δεύτερος μέτοχος είναι το κράτος και δε θα ήταν εύκολο να πετύχει μία δημόσια πρόταση. Όμως για εμάς είναι ένα μαξιλάρι ειδικά τώρα που κόπηκε και το μέρισμα.

Δηλαδή, όποιος είχε μετοχές, πριν λίγες συνεδριάσεις και άρα παίρνει το μέρισμα έχει 26,50 ευρώ από τη δημόσια πρόταση συν 1,42 ευρώ (μείον το 5% φόρου), άρα πάει πάνω από τα 27,80 ευρώ. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε μία βελτίωση της αποτίμησης, προκειμένου να απομακρυνθεί από την τιμή της δημόσιας πρότασης και έτσι, να μην υπάρξει μείωση της διασποράς.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Διαβάζουμε για σχέδιο αναδιάρθρωσης του δικτύου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το κλείσιμο του καταστήματος στην Ερμού και η ενοικίασή του στην Adidas με μίσθωμα 64 χιλ. ευρώ. Μαθαίνουμε όμως πως η πρόταση υπήρχε από το 2019 από την Αθηναϊκή Κτηματομεσιτική με το ίδιο ποσό ενοικίου και τον ίδιο ενοικιαστή. Μάλιστα υπήρχε και τότε ο όρος για 1 μήνα χωρίς μίσθωμα, που τελικά έγιναν 3 μάλλον.

Ο λόγος που τότε δεν είχε προχωρήσει ήταν γιατί έπρεπε να νομιμοποιηθεί πολεοδομικά κάποιο φρεάτιο. Θα μπορούσε επίσης κάποιος να αναρωτηθεί, γιατί τώρα που η χώρα μπαίνει σε ανάπτυξη κάποιος να κλείνει τη ναυαρχίδα του στόχου των 30 καταστημάτων και να το θεωρεί επιτυχία;

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Στις 5 Ιουλίου θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της εταιρείας χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 8,93 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Εδώ φαίνεται πλέον από τις ανακοινώσεις ότι υπάρχουν μετοχικές αλλαγές. Θεωρούμε πως οι βασικοί μέτοχοι τα έχουν βρει μεταξύ τους. Αυτό δικαιολογεί και τον αυξημένο όγκο των τελευταίων ημερών.

ΕΛΓΕΚΑ: Ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου και από σήμερα οι μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Θυμίζουμε 9 νέες για κάθε 10 παλιές με τιμή διάθεσης 0,38 ευρώ.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,04 ευρώ σήμερα οι μετοχές.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χαμηλοί οι όγκοι στο ξεκίνημα και αν και βλέπουμε κάποιες μετοχές με καλή άνοδο, ο ελάχιστος όγκος συναλλαγών δε μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο σχόλιο.

ATTICA GROUP: Βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις καλούς αγοραστές πάνω από το 1 ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,03 ευρώ. Θωρούμε πως η τιμή έχει περιθώριο ανόδου. Η στήλη έχει βάλει τον πήχη στα 1,20 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης