Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Frigoglass: Ισχυρή αύξηση τζίρου αναμένει το 2021 - Ξαναφτιάχνει το εργοστάσιο στη Ρουμανία

tags :
Frigoglass: Ισχυρή αύξηση τζίρου αναμένει το 2021 - Ξαναφτιάχνει το εργοστάσιο στη Ρουμανία

Ξεκίνησε η παραγωγή από το νέο φούρνο στη Νιγηρία – Αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λόγω πρώτων υλών και μεταφορικού κόστους

Σχετικά Άρθρα
Μετά την πτώση κατά 30% περίπου των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, η Frigoglass φαίνεται ότι βελτιώνει σημαντικά τις πωλήσεις της στους μήνες που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής (30/6) γενικής συνέλευσης, ο Απρίλιος είχε άνοδο πωλήσεων 31%, ο Μάιος έκλεισε με πωλήσεις αυξημένες σημαντικά πάνω από 30% και επίσης ο Ιούνιος είναι ένας ακόμα μήνας όπου θα καταγραφεί αύξηση πωλήσεων έναντι του 2020.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο τζίρος υποχώρησε 29,4% και στα 95,8 εκατ. ευρώ από 135,9 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο του 2020.
Στο δεύτερο εξάμηνο και μετά τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο στη Ρουμανία, οι οποίες αναμένονται μικρές, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα κινηθούν σημαντικά παραπάνω από το αντίστοιχο του 2020.
Αναφορικά με την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας στις 5 Ιουνίου, η διοίκηση ανέφερε πως θα το λειτουργήσει ξανά και αναμένει χρόνο υλοποίησης 12-18 μήνες.
«Είμασταν τυχεροί γιατί πριν 1,5 χρόνο στην αποθήκη πρώτων υλών, είχαμε φτιάξει τελευταίας τεχνολογίας τοίχους προστασίας, οπότε μόλις ανιχνεύθηκε ο καπνός έκλεισαν αυτόματα, επομένως δεν είχαμε θέμα πρώτων υλών.
Δεν επηρεάστηκαν επίσης τα έτοιμα προϊόντα (ψυγεία)», ανέφερε η διοίκηση.
Το εργοστάσιο ήταν ασφαλισμένο και η ασφάλεια καλύπτει υλικές ζημιές και επιπτώσεις από διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Προς το παρόν η Frigoglass επανασχεδιάζει τον τρόπο κατασκευής, ενώ οι πρώτες ύλες μεταφέρθηκαν στη Ρωσία, που είναι το πιο κοντινό και έχει τη δυναμικότητα να καλύψει την αυξημένη παραγωγή, ενώ εξετάζονται και άλλες εναλλακτικές.

Πρώτες ύλες

Η αύξηση των πρώτων υλών επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις όπως και οι αυξημένες τιμές των μεταφορών και θα υπάρξει επίπτωση στα αποτελέσματά της Frigoglass.
Με αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων επιχειρεί να καλύψει το αυξημένο κόστος η εταιρεία.

Νιγηρία

Στη Νιγηρία, ο φούρνος, είχε ξεκινήσει στα τέλη του 2018 η προμήθεια υλικών αλλά λόγω πανδημίας καθυστέρησε για ένα χρόνο.
Ολοκληρώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, σε χρόνο πολύ πιο σύντομο σε σχέση με τα παγκόσμια δεδομένα.
Ήδη λειτουργεί και παράγει γυαλί που διοχετεύεται στην αγορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης