Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μεσοπρόθεσμο (2022 - 2025): Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή – Την 1η Ιουλίου 2021 εισάγεται στην ολομέλεια

tags :
Μεσοπρόθεσμο (2022 - 2025): Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή – Την 1η Ιουλίου 2021 εισάγεται στην ολομέλεια

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ υπερψηφίσθηκε επί της Αρχής στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο.
Την Τετάρτη (30 Ιουνίου) θα διεξαχθεί η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής, ενώ την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, το νομοσχέδιο εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ τη Δευτέρα 28 Ιονίου 2021.

Θεόδωρος Καράογλου

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Θεόδωρος Καράογλου τόνισε πως «η Ελλάδα αλλάζει. Η Ελλάδα ανακάμπτει. Η Ελλάδα δεν μένει καθηλωμένη στα φοβικά σύνδρομα του χθες» . Το μεσοπρόθεσμό αυτό πρόγραμμα «είναι η επιβράβευση των προσπαθειών κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας για το Big Bang της επόμενης τετραετίας. Κάθε συμπατριώτης μας πρέπει να είναι υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει ως χώρα.
Τολμάμε, επιχειρούμε, σχεδιάζουμε, εφαρμόζουμε. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας».
Ο δικός μας «οδικός χάρτης» εξήγησε είναι «το μέλλον.
Ένα μέλλον ευοίωνο και καλύτερο από το σημερινό».


Επενδύσεις

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025, «αποκαλύπτει την Ελλάδα της ευημερίας. Είναι ένα κερδισμένο στοίχημα, γιατί η κυβέρνησή μας δεν κερδίζει μόνο στο πεδίο της οικονομικής κρίσης, αλλά και σε αυτό των οικονομικών επιπτώσεων».
Με τα λίγα μέσα που διαθέταμε, είπε, «μπορέσαμε να δημιουργήσουμε αντισώματα στην οικονομία.
Κάπως έτσι, το τέλος της πανδημίας θα συμπίπτει με την αρχή του προγράμματος ανάκαμψης και η Ελλάδα θα μετατραπεί σε εργοτάξιο υλοποίησης νέων επενδύσεων.
Και αυτό, έχοντας τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της δικαίωσης των προσπαθειών που καταβάλλουμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των εταίρων μας». σημείωσε.

Μεταρρυθμίσεις


Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καράογλου είπε πως «δυστυχώς λειτουργεί ως τροχοπέδη των μεταρρυθμίσεων, θυμίζοντας έναν μοναχικό καβαλάρη που πορεύεται σε ένα συγκρουσιακό μονόδρομο, πετροβολώντας τις αλλαγές σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.
Κόντρα σε αυτή την εμμονική λογική» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «αναβαθμίζει τη χώρα μας εντός και εκτός συνόρων.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές του 2019, φροντίζουμε καθημερινά να δικαιώνουμε την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας. Η επιτυχία αυτή φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού της ευθύνης, των υπερβάσεων, των έργων.
Το τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο που είναι σε εξέλιξη, είναι το δικό του αποτύπωμα στην Ελλάδα που αναγεννάται, στην Ελλάδα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης