Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στη γραμμή εκκίνησης ο διαγωνισμός για την Ανατολική Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης

Στη γραμμή εκκίνησης ο διαγωνισμός για την Ανατολική Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης
«Πράσινο φως» άναψε για την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας του οδικού έργου της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης

«Πράσινο φως» άναψε για την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας του οδικού έργου της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Το έργο με προϋπολογισμό 36 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) που έρχεται να προστεθεί στον «πυρετό» των οδικών δημοπρατήσεων της τελευταίας περιόδου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη βελτίωση της προσβασιμότητας από και προς τον λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση του λιμανιού με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού.
Πιο συγκεκριμένα το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, του συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι καθώς και του κόμβου σύνδεσης με τον κλάδο προς Εγνατία Οδό.
Πέραν των εργασιών οδοποιίας, για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σειρά τεχνικών έργων (άνω διαβάσεις, αποχετεύσεις ομβρίων, μετατοπίσεις δικτύων Ο.Κ.Ω. κ.ά.).
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, με μήκος 3,6 χλμ., θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2024.

Αναπτυξιακή ώθηση για το λιμάνι

Η ταχεία δημοπράτηση της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού ήταν στο σχεδιασμό του Υπουργείου με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο τόσο για την ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής όσο και για τις ίδιες τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμανιού, που προορίζεται προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η αναβάθμιση των οδικών και σιδηροδρομικών (όπου αυτές είναι διαθέσιμες) συνδέσεων των λιμανιών εντάσσονται άλλωστε και στην ευρύτερη κυβερνητική στρατηγική για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους αλλά και της ενίσχυσης της θέσης της χώρας στον περιφερειακό χάρτη των εμπορευματικών μεταφορών.
Υπό αυτή την έννοια η νέα οδική σύνδεση που θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η Αλεξανδρούπολη, έχει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία και στο πλαίσιο της αξιοποίησης του λιμανιού της, για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εγχώριοι και διεθνείς παίκτες. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο ο σχετικός διαγωνισμός «τρέχει» από το ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή πριν το τέλος του 2021.

Φίλιππος Παναγόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης