Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Δείκτης - κλειδί προμηνύει επιστροφή των θεσμικών; - Πώς σχετίζονται τα stablecoins και ο «σταυρός του θανάτου»

Bitcoin: Δείκτης - κλειδί προμηνύει επιστροφή των θεσμικών; - Πώς σχετίζονται τα stablecoins και ο «σταυρός του θανάτου»
Δείκτης-κλειδί προοιωνίζεται νέες εισροές στο Bitcoin
Σχετικά Άρθρα
Δείκτης-κλειδί που έχει σηματοδοτήσει σημαντικές πτώσεις κατά το παρελθόν προμηνύει νέες ροές κεφαλαίων στο bitcoin, σύμφωνα με όσα επισημαίνει με ανάλυσή της η Glassnode.
Ο λόγος για αριθμοδείκτη που δημιουργήθηκε από τον αναλυτή Willy Woo και σχετίζεται με τη διάθεση των stablecoin, o οποίος αυξήθηκε από τα χαμηλά δωδεκαμήνου (-2,6) στο -1,9 τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.
Η πρόσφατη ανάκαμψη από τα 28.000 δολ. δείχνει ότι μεγάλα κεφάλαια -κυρίως θεσμικών- ρέουν από τα stablecoin στην αγορά του bitcoin, ανέφερε η Glassnode την Πέμπτη.
Με άλλα λόγια, τα fund φαίνεται να έχουν χρησιμοποιήσει stablecoin για να αγοράσουν στην πτώση bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.
Ως γνωστόν, τα stablecoins είναι νομίσματα που έχουν κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο με σχετικά σταθερή αξία - συνήθως το δολάριο.
Oυσιαστικά είναι «πληρεξούσια» fiat νομισμάτων, προσφέροντας ως πλεονέκτημα σταθερότητα τιμών την οποία δεν διαθέτουν άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με τη Messari, η συνολική κεφαλαιοποίηση των «σταθερών νομισμάτων» αυξήθηκε 10 φορές σε ετήσια βάση, σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο δείκτης της προσφοράς stablecoin (SSR) είναι ο δείκτης της προσφοράς bitcoin και της προσφοράς stablecoin που υποδηλώνεται σε Βitcoin.
«Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, η ζήτηση για bitcoin είναι υψηλή.
Αντίθετα, μια υψηλή αναλογία σημαίνει ότι το fiat έχει ασθενή αγοραστική δύναμη» δήλωσε η Glassnode.
Ο ταλαντωτής του λόγου προσφοράς stablecoin βοηθά τους traders να εντοπίσουν ακραίες τιμές στο SSR και τυχόν επικείμενες αλλαγές τάσης.
Ο δείκτης, ωστόσο, δεν λαμβάνει υπόψη τις συναλλαγές με βάση το fiat ή τα παράγωγα του bitcoin, οπότε παρουσιάζει ατέλειες. 

Ωστόσο, έχει αποδειχθεί αξιόπιστος δείκτης στο παρελθόν.
Για παράδειγμα, στην προηγούμενη bull run του bitcoin, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που παρατηρήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, ξεκίνησε με μια τιμή κάτω από -2 στον ταλαντωτή. Έτσι, η πρόσφατη ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι ένα σήμα επικείμενης αλλαγής για το bitcoin και την ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Το Bitcoin διαπραγματεύεται προς το παρόν κοντά στα 33.560 $, παρουσιάζοντας πτώση 3% τις τελευταίες 24 ώρες.
Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε απότομα στα μέσα Μαΐου και έκτοτε έχει περιοριστεί στο εύρος των 30.000 δολ. έως 40.000 δολ.
Από την άλλη, η κεφαλαιοποίηση του tether (USDT), του μεγαλύτερου stablecoin, αυξήθηκε από τα 59 δισεκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 64 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

O Σταυρός του Θανάτου θα χτυπήσει το Bitcoin;

Πάντως, άλλος δείκτης εκπέμπει δυσοίωνα μηνύματα.
Πιο συγκεκριμένα, απαισιοδοξία γεννά τόσο για το Bitcoin όσο και για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα η τεχνική ανάλυση.
Σύμφωνα με πλειάδα αναλυτών, θα τα χτυπήσει ο «σταυρός του θανάτου».
Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος των 50 ημερών αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το εν λόγω τεχνικό σημείο, σημαίνει πως το Bitcoin θα «πέσει» στα 20.000 δολ.
«Οι κερδοσκοπικές αναφορές δείχνουν ότι το bitcoin θα μπορούσε σύντομα να μειωθεί στα 20.000 δολ. λόγω του death cross», έγραψε ο Stephen Kelso, επικεφαλής αγορών της χρηματιστηριακής εταιρείας ITI Capital.
Σημειώνεται πως πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει την κάμψη του βάσει του εν λόγω μοτίβου, ωστόσο υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο σχηματισμός αυτή τη φορά μπορεί να μην είναι τόσο πτωτικός, δεδομένου ότι ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών εξακολουθεί να αυξάνεται, σύμφωνα με τον Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Miller Tabak + Co.

Screen-Shot-2021-06-09-at-11.22.22-AM-1200x528.png
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης