Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Panasonic «ξεφόρτωσε» μετοχές της Tesla αξίας 3,6 δισ. δολ.

tags :
H Panasonic «ξεφόρτωσε» μετοχές της Tesla αξίας 3,6 δισ. δολ.

Η Panasonic πούλησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην Tesla

Στην απόφαση της αποχώρησής της από την Tesla, της οποίας αποτελεί βασικό προμηθευτή μπαταριών, προχώρησε η ιαπωνική Panasonic, πουλώντας όλες τις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, τις οποίες είχε στη διάθεσή της.
Η Panasonic εταιρεία, η οποία κατασκευάζει σχεδόν τα… πάντα, από ηλεκτρονικές συσκευές και ποδήλατα έως μπαταρίες υψηλής τάσης, είχε αγοράσει 1,4 εκατ. μετοχές της Tesla το 2010 στην τιμή των 21,15 δολαρίων ξοδεύοντας τότε περί τα 30 εκατ. δολάρια.
Οι μετοχές αυτές είχαν αξία τον Μάρτιο του 2020 κοντά στα 730 εκατ. δολάρια, ενώ ένα χρόνο αργότερα η τιμή τους σχεδόν πενταπλασιάστηκε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχε η Panasonic στην Telsa ολοκληρώθηκε στο πέρας του περασμένου οικονομικού έτους (Μάρτιος 2021) προσφέροντας εισροές στον ιαπωνικό κολοσσό ύψους 3,61 δισ. δολ.
Εκπρόσωπος της Panasonic δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις της με την αυτοκινητοβιομηχανία.
Ωστόσο, η απόφαση της ιαπωνικής εταιρείας συμπίπτει χρονικά με την προσπάθεια της Tesla να μειώσει την εξάρτησή της από την Panasonic προχωρώντας σε συμφωνίες προμήθειας μπαταριών με άλλους κατασκευαστές του είδους όπως η LG Chem και η κινεζική CATL.
Δημοσιεύματα από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι η Panasonic αναμένεται να «διοχετεύσει» τα κεφάλαια που άντληση στην εξαγορά της εταιρείας Blue Yonder, η οποία εξειδικεύεται τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης