Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατρεπτική έρευνα: Εκατομμύρια άτομα μπορεί να υποφέρουν από τον μακράς διάρκειας covid - Τα 29 επίμονα συμπτώματα

Ανατρεπτική έρευνα: Εκατομμύρια άτομα μπορεί να υποφέρουν από τον μακράς διάρκειας covid - Τα 29 επίμονα συμπτώματα
Τα συμπτώματα του «επίμονου» κορωνοϊού μπορεί να ποικίλλουν, με ασθενείς να αναφέρουν συνεχιζόμενη κόπωση, δύσπνοια, απώλεια μνήμης ή προβλήματα συγκέντρωσης, αϋπνία, πόνο στο στήθος ή ζάλη, καθώς και άλλα συμπτώματα

Μια νέα μελέτη στην Αγγλία που εξετάζει τα επίμονα συμπτώματα Covid-19 υποδηλώνει ότι περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μπορεί να είχαν την κατάσταση γνωστή ως «long Covid» δηλαδή μακράς διάρκειας κορωνοϊό.
Η μελέτη, μέρος της έρευνας REACT του Imperial College London, η οποία παρακολουθεί τον ιό στην Αγγλία, μελέτησε 508.707 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα, περίπου 56 εκατομμυρίων, ρωτώντας τους αν είχαν Covid (επιβεβαιωμένα κρούσματα ή ύποπτα συμπτώματα) και ρώτησαν για την παρουσία και τη διάρκεια των 29 διαφορετικών συμπτωμάτων που συνδέονται με τον ιό.
Μεταξύ των 76.155 συμμετεχόντων που δήλωσαν ότι είχαν υποστεί μια συμπτωματική λοίμωξη Covid, το 37,7% δήλωσε ότι εμφάνισε τουλάχιστον ένα σύμπτωμα διάρκειας 12 εβδομάδων ή περισσότερο, ενώ σχεδόν το 15% των ανθρώπων δήλωσαν ότι είχαν παρουσιάσει τρία ή περισσότερα συμπτώματα διάρκειας 12 εβδομάδων ή περισσότερο.
Τα συμπτώματα του «επίμονου» κορωνοϊού μπορεί να ποικίλλουν, με ασθενείς να αναφέρουν συνεχιζόμενη κόπωση, δύσπνοια, απώλεια μνήμης ή προβλήματα συγκέντρωσης, αϋπνία, πόνο στο στήθος ή ζάλη, καθώς και άλλα συμπτώματα.
Αλλά δεν είναι ακόμη καλά κατανοητό και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη γιατί μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα μετά το Covid, και άλλοι κανένα.
«Σε αυτή τη μεγάλη μελέτη για τα συμπτώματα μετά το Covid-19 σε ενήλικες, ηλικίας 18 ετών και άνω στην Αγγλία, οι συμμετέχοντες ανέφεραν υψηλό επιπολασμό επίμονων συμπτωμάτων διάρκειας 12 εβδομάδων και άνω», σημείωσαν οι ερευνητές του Imperial για την τελευταία τους μελέτη.
Επεκτείνοντας τα ευρήματα της μελέτης στο ευρύτερο σκηνικό Covid στην Αγγλία, όπου έχουν επιβεβαιωθεί έως σήμερα 4,07 εκατομμύρια περιπτώσεις Covid, η μελέτη θα μπορούσε να σημαίνει ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια ενήλικες που είχαν τον ιό στην Αγγλία μπορεί να έχουν βιώσει κάποια μορφή μακράς διάρκειας κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης