Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τζαννετάκης (CEO): Τέσσερις άξονες προτεραιότητας της Motor Oil για την ενεργειακή μετάβαση

tags :
Τζαννετάκης (CEO): Τέσσερις άξονες προτεραιότητας της Motor Oil για την ενεργειακή μετάβαση
Τέσσερις άξονες προτεραιότητας της Motor Oil για την ενεργειακή μετάβαση, περιέγραψε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Πέτρος Τζαννετάκης

Τέσσερις άξονες προτεραιότητας της Motor Oil για την ενεργειακή μετάβαση, περιέγραψε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Πέτρος Τζαννετάκης, μιλώντας σήμερα στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Οι προτεραιότητες είναι συγκεκριμένα:

  • Συνεχής ενίσχυση της αποδοτικότητας του διυλιστηρίου και του εύρους των προϊόντων που παράγονται σε αυτό.
  • Kινητικότητα (mobility), σχεδιασμός του πρατηρίου του μέλλοντος, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.
  • Eπενδύσεις σε ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Ανανεώσιμα και εναλλακτικά καύσιμα. Βιοκαύσιμα, ανάπτυξη υδρογόνου, κυκλική οικονομία.

Η κρίση της πανδημίας επιτάχυνε μία σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και τάσεις στην οικονομία, στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως προαπαιτούμενο την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ώστε οι οικονομίες των κρατών-μελών να γίνουν πιο βιώσιμες και ανθεκτικές», τόνισε ο κ. Τζαννετάκης.
«Πρόκειται για έναν οδηγό σχετικά με τον επαναπροσανατολισμό των οικονομιών προς ένα νέο, καινοτόμο, ανταγωνιστικό και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό πρότυπο. Βασικοί άξονες του Σχεδίου, είναι η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι ιδιωτικές επενδύσεις».
Η γενική συνέλευση εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου είναι οι: Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης, Ιωάννης Ν. Κοσμαδάκης, Πέτρος Τζ. Τζαννετάκης, Δημοσθένης Ν. Βαρδινογιάννης, Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, Νίκη Δ. Στουφή, Παναγιώτης Ι. Κωνσταντάρας, Ουρανία Ν-Π Αικατερινάρη και Δημήτρης-Αντώνιος Α. Ανυφαντάκις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης